Πρώτος ο Αλόνσο στη βρόχινη FP2 του Άλμπερτ Παρκ

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Αλμπερτ Παρκ

i

©Getty Images

Πρώτος ο Αλόνσο στη βρόχινη FP2 του Άλμπερτ Παρκ

Δημήτρης Μπαλής 10:22 - 31.03.2023

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Αυστραλία συνοδεύτηκαν από βροχή, με τον Ισπανό να σημειώνει την καλύτερη επίδοση.

Εντελώς διαφορετικές ήταν οι συνθήκες που συνάντησαν οι οδηγοί στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενόψει του γκραν πρι που θα γίνει στο Άλμπερτ Παρκ την Κυριακή. Ενώ κατά την FP1 έπνεαν μόνο ισχυροί άνεμοι, στην FP2 τα πράγματα άλλαξαν, καθώς τις προσπάθειες των οδηγών δυσκόλεψε και η βροχή. Ως εκ τούτου, από ένα σημείο και μετά, όλοι έβαλαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, κάτι που σήμαινε πως σε συνδυασμό με την απαγόρευση χρήσης του DRS για λόγους ασφαλείας, οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν καθόλου. Ίσα-ίσα, ήταν αργότεροι κατά 7-8 δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς πριν ακόμα βγουν στην πίστα τα αυτοκίνητα, ο Λάντο Νόρις με McLaren έδειξε δείγμα των ικανοτήτων του στα πιτ, όταν εξήλθε από το γκαράζ με υπερστροφή. Η βροχή δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή της και πολλοί οδηγοί πίεσαν ακόμα περισσότερο τα μονοθέσιά τους προκειμένου να βρεθούν στις κορυφαίες θέσεις, αλλά τα πράγματα εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνα, λόγω των ανέμων.

Άτυχος στάθηκε ο Μαξ Φερστάπεν που έχασε τον έλεγχο της Red Bull στο σύμπλεγμα στροφών 1-2, όχι κι όμως, ο Φερνάντο Αλόνσο, που περίπου 7-8 λεπτά μετά την έναρξη, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.887. Ο Λιούις Χάμιλτον, από τη δική του μεριά, βρισκόταν στα πιτ για να αλλάξει εμπρός ανάρτηση, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από τις αντιδράσεις της W14, αλλά δεν μπόρεσε να την τεστάρει όπως θα ήθελε. Και αυτό διότι η βροχή ξεκίνησε να πέφτει με μεγαλύτερη ένταση, 15 λεπτά μετά την έναρξη της FP2.

Ως εκ τούτου, όποια ελπίδα είχαν οι οδηγοί για βελτίωση των χρόνων τους πήγε χαμένη και αυτό φάνηκε εξαρχής με την απώλεια ελέγχου του Νόρις στις στροφές 1-2. Αυτό ήταν το... καμπανάκι που ανάγκασε όλους τους οδηγούς να αλλάξουν ελαστικά και να φορέσουν τα ενδιάμεσα. Κανένας δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του - απόλυτα λογικό αυτό- και η πρώτη 5άδα πλαισιώθηκε από τους Αλόνσο, Λεκλέρ, Φερστάπεν, Ράσελ και Σάινθ. Όλοι σημείωσαν την καλύτερη επίδοσή τους με τη μέση γόμα, εκτός του Ολλανδού, που είχε χρησιμοποιήσει τη σκληρή.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Οκόν, Πέρες, Νόρις, Χούλκενμπεργκ και Γκασλί, με τον Χάμιλτον να ολοκληρώνει την προσπάθειά του 13ος. Άτυχος σε δύο περιπτώσεις ο Στρολ, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Την πρώτη φορά πάτησε γρασίδι, τη δεύτερη άμμο, αλλά τουλάχιστον δεν προκάλεσε καμία ζημιά στην AMR23.

Tags: