Ρικιάρντο και Τσουνόντα μονομάχησαν στη… θάλασσα

Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο στα νερά του Μαϊάμι

i

©redbullcontentpool

Ρικιάρντο και Τσουνόντα μονομάχησαν στη… θάλασσα

Δημήτρης Μπαλής 11:25 - 07.05.2023

Red Bull εναντίον Alpha Tauri στα νερά του Μαϊάμι, λίγες ώρες πριν το γκραν πρι.

Κι αναρωτιόμουν τι ήθελε αυτό το γελαστό παιδί στο γκαράζ της Red Bull στο σιρκουί του Μαϊάμι. Ναι μεν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull, αλλά Φερστάπεν και Πέρες μια χαρά είναι και αγωνίζονται.

Πήγε λοιπόν, στο Μαϊάμι για να προσφέρει θέαμα ο Αυστραλός πιλότος, τον οποίο χρησιμοποιεί η Red Bull συχνά για να δίνει σόου.

Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του, αλλά παρέα με τον Γιούκι Τσουνόντα, τον Ιάπωνα οδηγό της θυγατρικής εταιρείας της Red Bull στη Formula 1, την Alpha Tauri.

Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα ©redbullcontentpool

Οι δύο οδηγοί βρέθηκαν στα νερά του Μαϊάμι για μια ξεχωριστή μονομαχία, καθώς οι πλωτές οδοί του Μαϊάμι μετατράπηκαν σε πίστα αγώνων με Ρικιάρντο και Τσουνόντα να μάχονται πάνω σε σκάφη μίνι τζετ. Μετά από μια γρήγορη εκκίνηση, ο Τσουνόντα πέρασε Ρικιάρντο και έφθασε πρώτος στον τερματισμό δηλώνοντας ότι θα κοιμηθεί ήσυχος ενόψει του σημερινού γκραν πρι, που θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και πέρυσι στο Μαϊάμι ο Τσουνόντα είχε κερδίσει, σε έναν άλλο διαγωνισμό, τον Μαξ Φερστάπεν, όταν έτρεξαν με swamp buggie τροφοδοτούμενα με μοτέρ V8 ισχύος 700hp.

Με μήκος λίγο περισσότερο από 2,08 μέτρα, με 28 ίππους και ικανές να επιταχύνουν έως και 48 χλμ./ώρα, τα σκάφη μίνι τζετ κατασκευάστηκαν σε συνεργασία μεταξύ της Torch Craft Marine και της Jetstream Adventure Boats.

«Όταν είδα για πρώτη φορά το μίνι τζετ, σκέφτηκα ότι για μια φορά, ο Γιούκι θα γελάσει τελευταίος, διότι ταιριάζει πολύ στο μέγεθός του! Σε μένα φαινόταν παράταιρο. Κατασκευάστηκε για τον Γιούκι», δήλωσε γελώντας ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

«Κατηγορώ το όχημα, ποτέ το άτομο πίσω από το τιμόνι», πρόσθεσε ο Αυστραλός. «Με το αποτέλεσμα δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν διδάγματα», συμπλήρωσε.

Τώρα, όσον αφορά στον Τσουνόντα και το γκραν πρι, ο Ιάπωνας θα ξεκινήσει από την 17η θέση με την Alpha Tauri, έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα με την πρόσφυση. Πάντως, πολλοί λένε ότι μπορεί να προβιβαστεί σύντομα στη «μαμά» ομάδα, τη Red Bull, και ότι με ένα ισχυρό αυτοκίνητο μπορεί να αναδείξει το ταλέντο του.

Tags: