Στην πολ ποζίσιον της Ινδονησίας ο Μαρίνι, εκτός του Q2 για πρώτη φορά φέτος ο Μπανάια

Λούκα Μαρίνι

Στην πολ ποζίσιον της Ινδονησίας ο Μαρίνι, εκτός του Q2 για πρώτη φορά φέτος ο Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:00 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 14.10.2023

Ο Λούκα Μαρίνι της Mooney VR46 Ducati πήρε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ινδονησίας.

Οι κατακτήτριες δοκιμές της Ινδονησίας ολοκληρωθήκαν με έναν αναβάτη-έκπληξη να παίρνει την πολ ποζίσιον. Ο Λούκα Μαρίνι της Mooney VR46 σημείωσε έναν εκπληκτικό χρόνο στο Q2 με επίδοση 1:29,978, ενόψει του Αγώνα Σπριντ και του γκραν πρι που ακολουθούν.  

Πίσω από τον Ιταλό βρέθηκαν οι αναβάτες της Aprilia, Μάβερικ Βινιάλες και Αλέις Εσπαργκαρό, οι οποίοι αμφότεροι τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 

Εξαιρετικός ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), ο οποίος βρέθηκε στη 4η θέση. Μπροστά από τον Γάλλο αναβάτη ήταν ο Μπραντ Μπίντερ της KTM. 

O δεύτερος στη βαθμολογία αναβατών, Χόρχε Μάρτιν, είχε μια δύσκολη διαδικασία και βρέθηκε στην 6η θέση στη κατάταξη. Ακολούθησαν οι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Μαρκ Μάρκεθ, ενώ ο Μάρκο Μπετζέκι τερμάτισε στην 9η θέση. Την κατάταξη του Q2 συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ, Ενέα Μπαστιανίνι και Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Για τον Πέκο Μπανάια οι κατακτήτριες δοκιμές δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτόν. Ο Ιταλός αναβάτης δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2 της διαδικασίας για πρώτη φορά φέτος και θα εκκινήσει από τη 13η θέση του grid για τον Αγώνα Σπριντ, αλλά και του γκραν πρι της Κυριακής (15/10). 

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται με τον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (14/10) που θα ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδος. 

Tags: