Τα λόγια του Χόρνερ που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τον Πέρες

Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν μετά τον τερματισμό του γκραν πρι στο Μαϊάμι

i

©redbullcontentpool

Τα λόγια του Χόρνερ που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τον Πέρες

Δημήτρης Μπαλής 11:05 - 12.05.2023

Ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, πιστεύει πως ακόμα και αν οι οδηγοί του είχαν ίδια στρατηγική στο Μαϊάμι, νικητής θα ήταν πάλι ο Φερστάπεν.

Την άποψή του πως σε περίπτωση που Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν ακολουθούσαν την ίδια στρατηγική στο γκραν πρι του Μαϊάμι, νικητής θα ήταν πάλι ο Ολλανδός, εξέφρασε ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της ομάδας. Έχοντας ξεκινήσει από την ένατη θέση, οι μηχανικοί του Φερστάπεν του τοποθέτησαν τη σκληρή γόμα της Pirelli, εν αντιθέσει με τον πολ-μαν Πέρες, που προτίμησε τη μέση. Παρόλο, λοιπόν, που οι οδηγοί της Red Bull ξεκίνησαν τον αγώνα με διαφορετικές γόμες, ο ρυθμός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν τέτοιος που στον 15ο από τους 57 γύρους του αγώνα, ήδη ήταν δεύτερος.

Από τη στιγμή που έγινε αυτό, το μόνο που είχε να κάνει ο Φερστάπεν, ήταν να διαχειριστεί κατάλληλα τα ελαστικά του, την ίδια ώρα που ο Μεξικανός έβλεπε τα δικά του να εμφανίζουν σημάδια φθοράς, καθώς φορούσε τη μέση. Όταν λοιπόν ο Πέρες μπήκε στα πιτ για να βάλει τη σκληρή, ο Φερστάπεν είχε ελεύθερο δρόμο μπροστά του και ήταν τόσο συνεπής στο γυρολόγιό του, που τα περίπου 14 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον ομόλογό του, τα έκανε σχεδόν 18.

Απομένοντας ακόμα 12 γύροι έως το τέλος, ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ για τη δική του αλλαγή, τοποθέτησε τη μέση και όταν βγήκε στην πίστα, υπολειπόταν περίπου 1,5 δευτ. από τον πρωτοπόρο Πέρες. Ακόμα και αυτή η διαφορά, όμως, δεν φάνηκε να δυσκολεύει τον Ολλανδό, που σχεδόν αμέσως προσπέρασε τον ομόλογό του και την άνοιξε σε επίπεδα που ο Μεξικανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, φτάνοντας στην τρίτη του νίκη μετά από πέντε αγώνες.

Ο Χόρνερ από τη μεριά του, σημείωσε πως ό,τι και να γινόταν, όποια στρατηγική και αν ακολουθούσαν οι δύο οδηγοί, νικητής θα ήταν πάλι ο Φερστάπεν, δηλώσεις που θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Πέρες, καθώς έτσι φαίνεται πως οι περισσότεροι στην ομάδα δεν τον εμπιστεύονται και πολύ. «Πιστεύω πως αν ο Φερστάπεν είχε επιλέξει διαφορετική στρατηγική, η εμφάνισή του θα ήταν παρόμοια. Ναι, ήταν απογοητευμένος στις κατατακτήριες, αφού έκανε λάθος, ενώ δεν πρόλαβε να παλέψει για την πολ ποζίσιον. Στον αγώνα έδειχνε αυτοπεποίθηση και απλά ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό», σημείωσε ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull στη Formula 1.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ ©redbullcontentpool

Μάλιστα, ο Χόρνερ αποκάλυψε πως η απόφαση να τοποθετηθεί στην RB19 του Ολλανδού η σκληρή γόμα, πάρθηκε από τον ίδιο τον Φερστάπεν, αλλά και από τους μηχανικούς του, που πίστεψαν πως μπορούσαν να του χαρίσουν τη νίκη με διαφορετικό τρόπο. «Φυσικά συζητήσαμε για τη στρατηγική, είδαμε όλους τους αριθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τα συν με τα πλην. Η ομάδα των μηχανικών του Φερστάπεν ήθελαν να το δοκιμάσουν και εγώ απλά τους είπα: "αν θέλετε να το κάνετε έτσι, κάντε το"».

Καταλήγοντας, ο Χόρνερ εξέφρασε εκ νέου την άποψη πως ο Φερστάπεν δεν… πιανόταν στο Μαϊάμι, άποψη την οποία θα πρέπει να λάβει σοβαρά ο Πέρες, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί ακόμα και στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον ομόσταβλό του στη Red Bull. «Έτσι είναι το σπορ, έχει ανατροπές και κάνει κύκλους. Σωστά; Πριν από μία εβδομάδα ο Πέρες ήταν στα high του, αλλά δεν νομίζω πως τώρα δεν θα είναι πολύ απογοητευμένος. Φεύγει από το Μαϊάμι με 18 πόντους, αλλά πιστεύω πως κανείς δεν μπορούσε να κερδίσει τον Φερστάπεν», είπε ο Χόρνερ.

Tags: