Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Παρουσίασε τον νέο της προπονητή η Ρεν - Οι δηλώσεις του Στέφαν

Ζουλιέν Στέφαν

i

©Printscreen

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Παρουσίασε τον νέο της προπονητή η Ρεν - Οι δηλώσεις του Στέφαν

Κώστας Τσιακλής 18:04 - 20.11.2023

Ο Ζουλιέν Στέφαν είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ρεν, με τον Γάλλο να παρουσιάζεται τη Δευτέρα (20/11) από τη νέα του ομάδα, στην οποία διατέλεσε τεχνικός και στο παρελθόν.

Μετά τη Βιγιαρεάλ και η Ρεν προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, όσο αφορά τις ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League. Ο Μπρούνο Ζενεσίο πλήρωσε τα κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του στον Ζουλιέν Στέφαν. 

Ο Γάλλος τεχνικός είχε διατελέσει ξανά προπονητής της Ρεν από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Σε αυτό το διάστημα ο Στέφαν κατέγραψε 49 νίκες, 24 ισοπαλίες και 37 ήττες σε 110 ματς ενώ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2018-2019. Ο 43χρονος είχε αναλάβει επίσης την Β΄ ομάδα και την κάτω των 19 ετών.

Ο Στέφαν παρουσιάστηκε στον κόσμο τη Δευτέρα (20/11) και παραχώρησε δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Πρέπει να αποφύγουμε να μιλάμε για το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον. Κάνουμε μια επικίνδυνη δουλειά, μια συναρπαστική αλλά κουραστική δουλειά. Όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε ξεμείνει από ενέργεια, επιλέγουμε να σταματήσουμε. Πρέπει να μεταδώσουμε εμπιστοσύνη. Έχουμε μια κληρονομιά εξαιρετικής ποιότητας. Έχω επαινέσει το έργο του Μπρούνο. Είναι ένα συναίσθημα που αντιλαμβάνομαι. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε και επανάσταση. Πάνω απ 'όλα, θέλω να προσεγγίζουμε όλους τους αγώνες με τη φιλοδοξία να κερδίσουμε, χωρίς να επιλέγουμε αγώνες. Θα είμαστε σε αναζήτηση συνεχούς βελτίωσης. Όλες οι διοργανώσεις πρέπει να προσεγγίζονται με την επιθυμία να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Είναι μία ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Το κρίνω με πολύ θετικό τρόπο. Έχω μια ιδέα για το πώς θα παίξουμε. Πρέπει να αναπτύξουμε κάτι άλλο: δύναμη χαρακτήρα, στιβαρότητα στο παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να αναζωογονήσουμε την κατάσταση και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις, Αυτοί είναι οι στόχοι που έχουν ανατεθεί. Δεν υπάρχει στόχος θέσεων, βαθμών. Είμαστε μεγάλοι και έξυπνοι άνθρωποι για να συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν. Αποδέχτηκα την αποστολή έχοντας καλή γνώση των γεγονότων. Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τη μεταγραφική περίοδο. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους αγώνες που έρχονται. Η προτεραιότητα είναι να προετοιμαστούμε για τον αγώνα της Ρεμς. Υπάρχουν στιγμές για όλα. Ώρα για δουλειά και βήμα βήμα.»

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του πετάλου των οργανωμένων για μια αγωνιστική, με διετή αναστολή
EUROPA LEAGUE

17:41 - 20.11.2023

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του πετάλου των οργανωμένων για μια αγωνιστική, με διετή αναστολή

Έπεσε καμπάνα από την UEFA στην ΑΕΚ για τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα στο ματς με την Μαρσέιγ, με μια αγωνιστική κλείσιμο της κερκίδας των οργανωμένων, αλλά με διετή αναστολή

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Ρεν εξήγησε την επιλογή του να επαναφέρει στον σύλλογο τον Στέφαν: «Οι μέτοχοι μας εμπιστεύονται. Υποβάλαμε μια λίστα με προπονητές με δυνατά σημεία και μερικά αδύνατα σημεία. Ο Ζουλιάν ήταν μέρος μιας λίστας 3-4 προπονητών και τον επιλέξαμε. Φτάσαμε γρήγορα σε συμφωνία με τον Ζουλιάν. Πέρα από το ενδιαφέρον του κόσμου, είναι το συμφέρον της Ρεν».