Η Αργεντινή άλλαξε, ο Μέσι όχι: Το τρομερό επίτευγμα του «Pulga» στον τελικό του Μουντιάλ
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Η Αργεντινή άλλαξε, ο Μέσι όχι: Το τρομερό επίτευγμα του «Pulga» στον τελικό του Μουντιάλ

Κώστας Τόπας 09:44 - 17.12.2022

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μοναδικός βασικός παίκτης της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που είναι παρών και στον φετινό, κόντρα στην Γαλλία (18/12, 17:00).

Η Αργεντινή ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Γαλλία το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00) στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση, ο Λιονέλ Μέσι θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα.

Ο «Pulga» προηγείται αυτή τη στιγμή στην κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι με πέντε γκολ και τρεις ασίστ, ενώ ο Εμπαπέ βρίσκεται στα πέντε γκολ και δύο ασίστ. Σε αυτή την κορυφή υπάρχει χώρος μονάχα για ένα και ο Λιονέλ Μέσι θα επιδιώξει να βρει δίχτυα και στο τέλος να χαρίσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αργεντινή.

Οτι δηλαδή δεν είχε καταφέρει να πετύχει στο Μουντιάλ το 2014. Τότε η Γερμανία είχε επικρατεί της «Αλμπισελέστε» με 1-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν στο βασικό σχήμα της Αργεντινής, ωστόσο έφυγε από το «Μαρακανά» με άδεια χέρια...

Ενα αξιοσημείωτο στατιστικό είναι ότι ο 35χρονος Αργεντινός αστέρας είναι ο μοναδικός βασικός παίκτης της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που είναι παρών και στον φετινό, κόντρα στην Γαλλία (18/12, 17:00).

Η ενδεκάδα της Αργεντινής το 2014 κόντρα στην Γερμανία: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Αγκουέρο), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο).