Η FIFA τιμώρησε την Αργεντινή για τα περιστατικά στα τελευταία παιχνίδια της

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Η FIFA τιμώρησε την Αργεντινή για τα περιστατικά στα τελευταία παιχνίδια της

Η FIFA τιμωρεί την Αργεντινή με πρόστιμο και μερικό κλείσιμο εξέδρας για όσα έγιναν στα παιχνίδια με Ισημερινό, Ουρουγουάη και Βραζιλία.

Η Αργεντινή τιμωρήθηκε τελικά για τα περιστατικά των τελευταίων αγώνων, καθώς η FIFA την τιμώρησε με κλείσιμο του 50% της κερκίδας στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι και πρόστιμο 70 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

Οι λόγοι επιβολής των ποινών είναι η εισβολή οπαδών στο ματς με την Ουρουγουάη, ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο παιχνίδι με τον Ισημερινό, αλλά και για τα επεισόδια με τη Βραζιλία στο Μαρακανά, όπου υπήρξαν σοβαρές συγκρούσεις στις κερκίδες με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο αγώνας με 27 λεπτά καθυστέρηση.

Για τα επεισόδια στον αγώνα του Μαρακανά τιμωρήθηκε και η Βραζιλία με 50 χιλιάδες ελβετικά φράγκα για αδυναμία εξασφάλισης της τάξης στο γήπεδο.

Χάος είχε επικρατήσει πριν από το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Συγκεκριμένα οπαδοί της «σελεσάο» κατευθύνθηκαν προς αυτούς της «Αλμπισελέστε», με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Ωστόσο οι συγκρούσεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού η βραζιλιάνικη αστυνομία επιτέθηκε στους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Η άσεμνη χειρονομία του Μαρτίνες στον Εμπαπέ λίγο πριν ο Γάλλος εκτελέσει πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (vid)
WORLD CUP

12:43 - 03.01.2024

Η άσεμνη χειρονομία του Μαρτίνες στον Εμπαπέ λίγο πριν ο Γάλλος εκτελέσει πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (vid)

Λίγο πριν ο Κιλιάν Εμπαπέ εκτελέσει πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες προχώρησε σε μία άσεμνη χειρονομία προς τον Γάλλο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Συγκεκριμένα, οπαδοί της Βραζιλίας κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Αργεντίνων και άπλωσαν μπροστά τους ένα πανό, με τους φιλάθλους να πιάνονται στα χέρια. Τα επεισόδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία με αρκετούς τραυματίες, ενώ οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι, έτρεξαν στην εξέδρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι αναταράξεις στις εξέδρες του «Μαρακανά», έκαναν τους παίκτες της «Αλμπισελέστε» να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για 17 λεπτά μέχρι να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα. Τελικά, έπειτα από μισή ώρα καθυστέρηση το ματς ξεκίνησε, το οποίο κέρδισε η Αργεντινή με 1-0.