Άρης: Η σταθερά της αμυντικής γραμμής και ο γρίφος από τη μέση και μπροστά
i

©intime

Άρης: Η σταθερά της αμυντικής γραμμής και ο γρίφος από τη μέση και μπροστά

Αλέξης Σαββόπουλος 10:27 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 02.09.2023

Τα πρώτα συμπεράσματα του Άκη Μάντζιου για την κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί και η δουλειά που επιβάλλεται να γίνει στη διακοπή που ακολουθεί τον αγώνα με τον Αστέρα.

Η πρώτη αναγνωριστική εβδομάδα του Άκη Μάντζιου στο Ρύσιο, εκτός της γνωριμίας με το υλικό με το οποίο καλείται να δουλέψει, τον έφερε με το καλημέρα αντιμέτωπο και με τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί. Μέσα από καθημερινά τετ-α-τετ αλλά και τις προπονήσεις, προσπάθησε να πάρει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για τη νέα του ομάδα, ώστε να επικεντρώσει και τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ασφαλώς και δεν προλαβαίνει εν όψει Αστέρα να κάνει και πολλά πράγματα, όμως ήδη έχει ένα.. μπούσουλα στο μυαλό του για τους τομείς στους οποίους επιδέχεται βελτίωση το γκρουπ. Ο Μάντζιος, από την πρώτη του θητεία, είναι γνωστό ότι θέλει η ομάδα του να έχει τρεξίματα, εντάσεις, δύναμη, ώστε να κλέβει μπάλες και να έχει γρήγορη ανάκτηση της κατοχής. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι στη διακοπή που ακολουθεί τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, θα επενδύσει αρκετά σε αυτούς τους τομείς. Μέσα από τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του αλλά και κάποια τεστ στα οποία θα υποβάλλει τους ποδοσφαιριστές, θα καθοριστεί το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Μόνο μέσα από τη βελτίωση στα κομμάτια αυτά θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτάς που θέλει και στο τακτικό κομμάτι.

Το ευχάριστο για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι διαθέτει μια πολύ έμπειρη και αξιόπιστη τετράδα στην άμυνα, μαζί φυσικά με τους δυο έμπειρους τερματοφύλακες. Κουέστα (Χουτεσιώτης), Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Φεράρι (μαζί φυσικά και με τον Βέλεθ), του προσφέρουν μια καλή βάση ώστε να οικοδομήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Το ζήτημα από εκεί και πέρα είναι η χημεία από τη μέση και μπροστά που φαίνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα. Για αυτό και με το που ήρθε ο Έλληνας τεχνικός, ζήτησε την απόκτηση τριών παικτών, ώστε να αυξηθεί η ποιότητα. Αμυντικού χαφ, εξτρέμ και δεύτερου επιθετικού. Τους οποίους δεν θα έχει στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Εκτός των σίγουρων Νταρίντα και Μορόν, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά…