Άρης: Μηδαμινή προσφορά, πολλά μηδενικά
i

Ζερβίνιο/©Intime

Άρης: Μηδαμινή προσφορά, πολλά μηδενικά

Αλέξης Σαββόπουλος 12:05 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 14.02.2023

Σχεδόν 1,5εκ ευρώ θα κοστίσουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, Μήτρογλου, Χαίροβιτς και Ζερβίνιο χωρίς να προσφέρουν σχεδόν τίποτα και δείχνουν τον δρόμο εν όψει καλοκαιριού.

Η είδηση ότι ο Κώστας Μήτρογλου έκανε καταγγελία στο διαιτητικό επειδή ο Άρης καθυστέρησε για μια εβδομάδα να του καταβάλει την δόση του Ιανουαρίου ήρθε να υπενθυμίσει ένα ζήτημα που υπάρχει στη φιλοσοφία με την οποία ο Άρης αποκτάει ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Μια ροπή προς ποδοσφαιριστές που είχαν κάποτε πασπαλισμένη αρκετή αστερόσκονη γύρω από το όνομά τους (όπως ο Μήτρογλου), αλλά έρχονται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν αυτή έχει αρχίσει να ξεθωριάζει με συνέπεια η προσφορά τους να είναι μηδαμινή. 

Και το χειρότερο όλων, αναγκάζεται η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης, όπως το έχει παραδεχθεί και δημόσια, να πληρώνει ένα… σκασμό λεφτά για παίκτες που κολλούν τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα. Μήτρογλου, Ζερβίνιο και Χαϊροβιτς τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα, ο Άρης θα κληθεί να καταβάλει ένα ποσό που θα φτάσει το 1,5 εκ και για τους τρεις, προκειμένου να τους ξεφορτωθεί. Το λένε και οι αριθμοί. Μήτρογλου: 11 συμμετοχές (μόλις δυο βασικός) και δυο γκολ. Χαϊροβιτς: 11 συμμετοχές, μόλις μια βασικός, κανένα γκολ. Ζερβίνιο: 11 συμμετοχές, πέντε βασικός με ένα γκολ.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος Για κάθε Ζερβίνιο βέβαια υπάρχει ένας Πάλμα. Για κάθε Ντιόπ ένας Νταρίντα. Για κάθε Χαϊροβιτς ένας Μπράμπετς.. Παίκτες χρήσιμοι, επαγγελματίες, με κίνητρο και διάθεση προσφοράς. Που μπορεί να μην έχουν το… βαρβάτο όνομα, αλλά αποδεικνύονται λίρα εκατό και συνθέτουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας. Επιλογές που δείχνουν ενδεχομένως και τον δρόμο που πρέπει να χαράξει εν όψει του καλοκαιριού το club, επαναπροσδιορίζοντας τον μεταγραφικό προσανατολισμό, με την έλευση και ενός τεχνικού διευθυντή που… δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μειώνοντας στο ελάχιστο το ρίσκο της επιλογής, στρέφοντας τις μεταγραφικές του κεραίες προς αγορές πιο… safe. Είτε σε έμπειρους που όμως δεν είναι και ξοφλημένοι είτε σε νεαρούς που μπορεί μέσα από την υπεραξία που θα αποκτήσουν στον Άρη, να φέρουν δεκαπλάσια οφέλη. Αγωνιστικά και οικονομικά.