Άρης: Θα χρειαστεί κι άλλους πέρα από Ιτούρμπε και Καμάτσο
i

Ετέμπο/©Intime

Άρης: Θα χρειαστεί κι άλλους πέρα από Ιτούρμπε και Καμάτσο

Αλέξης Σαββόπουλος 10:57 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 11.04.2023

Την αγωνιστική άνοδο των παικτών-βαρόμετρα του ρόστερ έχει ανάγκη ο Άρης στην κρίσιμη καμπή των playoffs, ώστε να εξασφαλίσει τον στόχος της ευρωπαϊκής εξόδου.

Ο Ιτούρμπε εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Άρη εσχάτως με την κατακόρυφη αγωνιστική του άνοδο και το γεγονός ότι έχει σκοράρει σε Καραϊσκάκη και ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, το πιστοποιεί, μαζί με όλα τα άλλα που κάνει στο γήπεδο. Από κοντά στα τελευταία παιχνίδια και ο Καμάτσο που βρίσκεται και αυτός σε αγωνιστική άνοδο και γίνεται επιτέλους χρήσιμος στην ομάδα του. Στην ουσία, αν το σκεφτεί κανείς ψύχραιμα, δυο θεωρητικά…. τελειωμένοι του ρόστερ, που εξελίσσονταν σε μεγάλες απογοητεύσεις, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσδοκίες που δημιούργησε η έλευσή τους, έχουν μετατραπεί σε βαρόμετρα. Σε μια κρίσιμη καμπή, μετριάζουν κάπως τις εντυπώσεις και δίνουν χείρα αγωνιστικής βοήθειας στον Άρη.

Μάνταλος: «Έτσι οδηγηθήκαμε στην αλλαγή των Πολωνών διαιτητών, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:43 - 10.04.2023

Μάνταλος: «Έτσι οδηγηθήκαμε στην αλλαγή των Πολωνών διαιτητών, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ – Άρης και πως έγινε η αντικατάστασή τους.

Δεν φτάνουν όμως αυτοί για να πετύχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο στόχο που της έχει απομείνει. Θα χρειαστεί τη βοήθεια και των βαριών χαρτιών που είναι σε πτώση και επηρεάζουν όλη την ομάδα. Πρώτος και καλύτερος ο Ετέμπο, ο βασικός αμυντικός χαφ των κιτρινόμαυρων. Κυριολεκτικά αγνώριστος… προς το χειρότερο στα τελευταία παιχνίδια. Με πολλά ατομικά λάθη, έλλειψη καθαρού μυαλού. Σαν κάτι να τον απασχολεί κα του έχει… χαλάσει την πνευμτική συγκέντρωση. Είναι ανάγκη ο Τερζής να τον επαναφέρει, γιατί καλός και χρυσός ο Ντουκουρέ αλλά το ευπαθές γόνατό του δεν παρέχει ασφάλεια ότι μπορεί μόνος του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στα θετικά η καλή εμφάνιση μετά από καιρό του Νταμπό που μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις.

Μια αισθητή πτώση έχει και ο Νταρίντα στα τελευταία ματς. Ίσως λόγω κόπωσης αφού δεν είχε ματς στο πρώτο μισό με τη Χέρτα και μετά από μια εντυπωσιακή αρχή να κάνει τώρα μια φυσιολογική κοιλιά. Αυτόν όμως λογικά ο προπονητής του Άρη δεν τον φοβάται αφού και προσωπικότητα έχει αλλά και την εμπειρία να καταλάβει ότι τώρα τον χρειάζεται η ομάδα του να βγει μπροστά.

Ασταθής είναι και ο Φαμπιάνο εσχάτως. Κακό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έχασε όλες τις μονομαχίες από τον Αραούχο στον αέρα με την ΑΕΚ και γενικά μοιάζει επιρρεπής στο λάθος και δεν εμπνέει την σιγουριά άλλων εμφανίσεων. Ειδικά τώρα που θα απουσιάσει και ο Μπράμπετς, ο Άρης χρειάζεται όσο ποτέ τον καλό Φαμπιάνο.

Μετά από καιρό επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Πάλμα. Βαρόμετρο για τον Άρη ο νεαρός πρώτος του σκόρερ. Φοβερά χτυπήματα, εξαιρετικές επαφές με την μπάλα, σωστό κράτημα μπάλας την περασμένη Κυριακή. Όλοι ελπίζουν, τώρα στο φινάλε να κάνει ένα αγωνιστικό ντεμαράζ και να βάλει την σφραγίδα του. Όπως την έβαλε ο Κουέστα… εκθέτοντας τον προπονητή του για την επιλογή να τον αφήσει εκτός. Ο Άρης τώρα είναι που χρειάζεται τον τερματοφύλακα και αρχηγό του και ο Ισπανός έδειξε με την ΑΕΚ ότι δεν τον επηρέασε το διάλειμμα τεσσάρων αγώνων.

Όπως χρειάζεται τον καλό και ήρεμο πάνω από όλα Καμαρά που θα επιστρέψει στο Βόλο. Με τον Γκρέι σε ελεύθερη πτώση, ο Μαυριτανός λογικά θα επωμιστεί το επιθετικό βάρος και καλείται να θυμίσει τον Καμαρά του περσινού φινάλε της σεζόν που έκανε τη διαφορά. Άφησα στο τέλος Ματέο και Ρουπ που είναι αυτή τη στιγμή τραυματίες. Είναι όμως δυο πολύτιμα εργαλεία μεσοεπιθετικά, που μπορούν να δώσουν λύσεις και στήριγμα σε Ετέμπο και Νταρίντα. Ο Άρης ελπίζει να τους έχει αμφοτέρους στη μάχη του Βόλου. Περισσότερο τον Ματέο γιατί ο Ρουπ, λείπει καιρό τώρα και είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επιστρέψει.