Πώς αντέδρασαν στα αποδυτήρια οι Σουηδοί μετά την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες (vids)

Βέλγιο - Σουηδία

Πώς αντέδρασαν στα αποδυτήρια οι Σουηδοί μετά την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες (vids)

Κώστας Τόπας 15:45 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 17.10.2023

Η πρωτοβουλία του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, Βίκτορ Λίντελοφ, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, κέρδισε τον σεβασμό όλων.

Ο αγώνας μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro 2024, διεκόπη στο ημίχρονο μετά την τρομοκρατική επίθεση που εκτυλίχθηκε στις Βρυξέλλες. Δύο άτομα που φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες πυροβολήθηκαν από έναν 45χρονο Τυνήσιο, ο οποίος συνελλήφθη κι έπειτα έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών Αρχών. 

Με το σκορ 1-1, οι παίκτες του Βελγίου και της Σουηδίας αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να συνεχίσουν τον αγώνα λόγω της επίθεσης που είχε γίνει πριν από τη σέντρα. Παίκτες και διαιτητές ενημερώθηκαν στο ημίχρονο, με τον αρχηγό της Σουηδίας και αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ να επαινείται για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός κέρδισε τον σεβασμό όλων για τον τρόπο που ενήργησε, αφού έγινε γνωστή η επίθεση στις Βρυξέλλες. Ο πρώην στόπερ της Μπενφίκα, πήγε στα αποδυτήρια του Βελγίου και προέτρεψε τον Βερτόνγκεν και τον Λουκάκου να μην συνεχίσουν το παιχνίδι, αίτημα που έγινε αμέσως δεκτό.

«Ο Βίκτορ Λίντελοφ έδειξε αληθινή ηγεσία, πήρε μια γρήγορη και ανθρώπινη απόφαση όταν διέκοψε σωστά τον αγώνα με το Βέλγιο», γράφει στο Twitter ο Βρετανός δημοσιογράφος των «The Times», Χένρι Γουίντερ.

«Ως αρχηγός, πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε. Μίλησα πρώτα με τους συμπαίκτες μου, μετά με τους Βέλγους και γρήγορα υπήρξε συναίνεση για να διακοπεί ο αγώνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Σουηδοί είναι πλέον ασφαλείς. Είναι τρομακτικό να κινδυνεύεις επειδή φοράς τα σουηδικά χρώματα. Τι πρέπει να γίνει μετά; Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί, πρέπει να παίξουμε ακόμα; Αισθάνομαι ασφαλής εδώ, πρέπει να πω ότι το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος», ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο Λίντελοφ.

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
EURO

13:35 - 17.10.2023

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Το ματς μεταξύ Γαλλίας - Σκωτίας που γίνεται στην Λιλ, κοντά τα σύνορα με το Βέλγιο, έχει σημάνει συναγερμό και στις γαλλικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, ο Σουηδός αμυντικός τόνισε ότι δεν βλέπει πως υπάρχει κανένας λόγος να επαναληφθεί το παιχνίδι, καθώς το Βέλγιο έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση του για το Euro 2024 και η Σουηδία δεν μπορεί πλέον να προκριθεί στο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.