Καταπληκτικό: Τι μπορεί να συμβεί την τελευταία αγωνιστική στον «όμιλο του θανάτου» (vids)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Eurasia Sport Images/Getty Images/ideal Images

Καταπληκτικό: Τι μπορεί να συμβεί την τελευταία αγωνιστική στον «όμιλο του θανάτου» (vids)

Κώστας Τόπας 09:25 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 29.11.2023

Η Ντόρτμουντ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιουκάστλ να παλεύουν μεταξύ τους για ένα εισιτήριο, την τελευταία αγωνιστική στον «όμιλο του θανάτου».

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ένα πέναλτι σκάνδαλο στο 90+7' έσωσε τον βαθμό επί της «μισής» Νιούκαστλ, αφού της έλειπαν έντεκα βασικοί παίκτες, (1-1) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα, σε μία φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα όλα παραμένουν ανοικτά για την πρόκριση. Ο συγκεκριμένος όμιλος «βαφτίστηκε» στις 31 Αυγούστου ως ο «όμιλος του θανάτου» και για την ώρα δεν έχει απογοητεύσει κανέναν. Η τελευταία αγωνιστική θα είναι τρομερή, με τρεις ομάδες, την Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Ενρίκε, τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου και τη Μίλαν του Στέφανο Πιόλι να διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο, του ομίλου, για τους «16» του Champions League.

Από την άλλη, η Μπορούσια Ντόρτμουνντ, που ξεκίνησε αυτή τη φάση των ομίλων χάνοντας από την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι η μόνη που έχει εξασφαλισμένη τη θέση της στον επόμενο γύρο χάρη στη νίκη επί της Μίλαν στο Σαν Σίρο με 3-1. Την τελευταία μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένα τα Μπορούσια Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν και Νιούκαστλ - Μίλαν.

Η Παρί εξαρτάται από τον εαυτό της

Μετά το 1-1 με τη διαμάχη για το πέναλτι κόντρα στη Νιούκαστλ, η Παρί του Λουίς Ενρίκε εξαρτάται από τον εαυτό της γιατί, αν κερδίσει την ήδη γερμανική ομάδα στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» η πρωταθλήτρια Γαλλίας θα είναι πρώτη στον όμιλο. Όμως η ισοπαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ δεν θα εξασφάλιζε την πρόκριση της Παρί, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας της Νιούκαστλ με τους Γάλλους, η ομάδα του Έντι Χάου θα έπαιρνε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «16».

Τα υπόλοιπα σενάρια πρόκρισης

Από την άλλη, για να προκριθεί, η Μίλαν πρέπει να κερδίσει τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και η Μπορούσια Ντόρτμουντ την Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά το επίμαχο 1-1 επί της Νιούκαστλ, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε εξαρτώνται από τον εαυτό τους γιατί αν κερδίσουν την γερμανική ομάδα, που έχει περάσει ήδη, θα είναι πρώτοι στον όμιλο.

Οταν ο Μαρτσίνιακ που «έσπρωξε» την Παρί είχε κάνει έξαλλους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (vids)
EUROPA LEAGUE

08:38 - 29.11.2023

Οταν ο Μαρτσίνιακ που «έσπρωξε» την Παρί είχε κάνει έξαλλους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (vids)

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ ξεσήκωσε αντιδράσεις με την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Νιουκάστλ. Κάτι που είχε καταφέρει να κάνει και σε αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων.

 Αν υπάρξει ισοπαλία στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και κερδίσει η Μίλαν, η ομάδα του Πιόλι θα πάει στο Europa League. Όμως η ισοπαλία κόντρα στους Βεστφαλούς δεν εγγυάται την πρόκριση για τους Παριζιάνους, γιατί σε περίπτωση ισοπαλίας μεταξύ Νιούκαστλ και Παρί, η ομάδα του Έντι Χάου προκρίνεται.