Ζόρια σε Μακάμπι: «Και εμείς είμαστε σε πόλεμο, αλλά δεν ζητήσαμε ποτέ αναβολή»
i

©intime

Ζόρια σε Μακάμπι: «Και εμείς είμαστε σε πόλεμο, αλλά δεν ζητήσαμε ποτέ αναβολή»

Ορέστης Καδδάς 19:01 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 18.10.2023

Αρνητικά απάντησε η Ζόρια Λουχάνσκ με επίσημη ανακοίνωση στο αίτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την αναβολή της αναμέτρησής τους στο Conference League.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης παραμένει έκρυθμη και όπως είναι λογικό οι ισραηλινές ομάδες έχουν ζητήσει την αναβολή των αγώνων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ανάμεσά τους και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αγωνίζεται με την Ζόρια Λουχάνσκ στην επόμενη αγωνιστική του Conference League (26/10). Στην ίδια κατηγορία ανήκει προφανώς και η Μακάμπι Χάιφα, που βρίσκεται στον όμιλο του Παναθηναϊκού

Φυσικά δεν είναι καν σίγουρη ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην διοργανώσεις της UEFA, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Εθνική ομάδα του Ισραήλ, της οποίας οι αναμετρήσεις με το Κόσοβο και την Ελβετία αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν σε αργότερη ημερομηνία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πάντως πήρε αρνητική απάντηση από την Ζόρια για την αναβολή του αγώνα. Οι Ισραηλινοί ίσως θα ήλπιζαν ότι η ομάδα της Ουκρανίας δεν θα τους έμπαινε εμπόδιο, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία. 

«Η δική μας χώρα βρίσκεται σε πόλεμο τα τελευταία δέκα χρόνια και σε αυτό το διάστημα δεν ζητήσαμε ποτέ την αναβολή κανενός παιχνιδιού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ουκρανών.

Ωστόσο, είναι πρόθυμοι να πραγματοποιηθεί ο αγώνας σε διαφορετική χώρα ή να αντιστραφεί η σειρά των αγώνων και να γίνει η πρώτη αναμέτρηση με τυπικά γηπεδούχο την Ζόρια, η οποία θυμίζουμε ότι όπως και όλες οι ουκρανικές ομάδες αγωνίζεται εκτός της χώρας τους.