Ενα βήμα πριν τη δικαίωση για Μαρόκο ο Ετό!
i

H Γαλλία είναι το επόμενο εμπόδιο για τους Μαροκινούς/©Intime

Ενα βήμα πριν τη δικαίωση για Μαρόκο ο Ετό!

Sportal newsroom 10:56 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 12.12.2022

Η… μαγική σφαίρα του Σαμουέλ Ετό είχε προβλέψει πως το Μαρόκο θα είναι μια εκ των δύο φιναλίστ του Μουντιάλ.

Εν μέρει και λόγω άγνοιας, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που πριν την έναρξη του Μουντιάλ έδιναν πιθανότητες στο Μαρόκο να περάσει έστω τη φάση των ομίλων. Πολύ περισσότερο να φτάσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης στο Κατάρ, κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία ομάδα από την Αφρική.

Μαροκινός σεκιουριτάς «λύγισε» στο γήπεδο μετά την ιστορική πρόκριση (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

09:05 - 12.12.2022

Μαροκινός σεκιουριτάς «λύγισε» στο γήπεδο μετά την ιστορική πρόκριση (vid)

Την ώρα που ο Ασράφ Χακίμι εκτελούσε το τελευταίο πέναλτι για να στείλει το Μαρόκο στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένας υπάλληλος security, ο οποίος επιτελούσε το καθήκον του, έβαλε τα κλάματα.

Σε αυτήν την κατηγορία, των ανθρώπων που δεν γνώριζαν ή δεν πίστευαν το Μαρόκο, σίγουρα δεν βρισκόταν ο Σαμουέλ Ετό. Ο άλλοτε σταρ της Μπαρτσελόνα και τη Ιντερ, και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν, είχε προκαλέσει εντύπωση όταν πριν γίνει η σέντρα στο τουρνουά είχε προβλέψει τελικό ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας του και το Μαρόκο!

Και καταλαβαίνουμε όλοι για ποιους λόγους η μια του επιλογή ήταν το Καμερούν. Για να πάρει, όμως, τέτοιο ρίσκο με τα «Λιονάρια του Ατλαντα» ήθελε… κότσια. Οι παίκτες του Ουαλίντ Ρεγκραγκί απέχουν ένα ματς από το να δικαιώσουν τον Ετό και παρότι είναι αουτσάιντερ απέναντι στη Γαλλία, ουδείς μπορεί να τους ξεγράψει.