«Τιτανομαχίες» στα ημιτελικά του Europa League με φόντο τη Βουδαπέστη

Ρόμα

i

© Printscreen

«Τιτανομαχίες» στα ημιτελικά του Europa League με φόντο τη Βουδαπέστη

Επιστροφή στην δράση για το Europa League με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ημιτελικών του Champions League, σειρά παίρνει το Europa League. Στους «4» θα κοντραριστούν η Γιουβέντους με τη Σεβίλλη και η Ρόμα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, με φόντο τον τελικό της Βουδαπέστης.

Η Γιουβέντους θα υποδεχτεί τη Σεβίλλη στο Τορίνο (11/5, 22:00) σε μία άκρως αμφίρροπη αναμέτρηση. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Αταλάντα για την 34η αγωνιστική της Serie A (0-2). Οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 66 πόντους κι έχουν πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Για να φτάσουν στα ημιτελικά, πήραν την πρόκριση απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς έμειναν αήττητοι στις δύο αναμετρήσεις (1-0, 1-1).

Από την άλλη, η ομάδα της Ανδαλουσίας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό. Στην περασμένη αγωνιστική της La Liga, η Σεβίλλη επικράτησε της Εσπανιόλ με 3-2 κι επέστρεψε στις νίκες. Η μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2, 3-0) την έστειλε για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια στους «4» και πλέον καλείται να ξεπεράσει ένα δύσκολο εμπόδιο.

Ο Αλέγκρι απάντησε στην κριτική που δέχθηκε με τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
SERIE A

14:58 - 29.04.2023

Ο Αλέγκρι απάντησε στην κριτική που δέχθηκε με τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, παρέθεσε στη συνέντευξη Τύπου, την απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την αποτυχία και τόνισε πως οι δημοσιογράφοι έχουν πολλή φαντασία όταν οι «μπιανκονέρι» δεν φτάνουν σε νίκες.

Στο άλλο ματς, η Ρόμα θα φιλοξενήσει στο «Ολίμπικο» την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «τζαλορόσι» στα τελευταία τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα έχουν χτίσει ένα αρνητικό σερί, καθώς μετράνε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Στον προηγούμενο γύρο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο άφησε έξω τη Φέγενορντ σε ένα άκρως αμφίρροπο ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση του δεύτερου ματς.

Από την άλλη, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο της έχει αλλάξει την αγωνιστική εικόνα προς το καλύτερο και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η υπέρβαση στην Ευρώπη, αυτήν τη φορά κόντρα στους νικητές του Europa Conference League της περασμένης σεζόν. Για να φτάσει ως εδώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με συνολικό σκορ 5-2.