Φαν ντερ Φάαρτ: «Η Ολλανδία θα περάσει εύκολα την Αργεντινή, ο Μέσι δεν έχει σπουδαίους παίκτες δίπλα του»
i

Φαν ντερ Φάαρτ/©PrtScr

Φαν ντερ Φάαρτ: «Η Ολλανδία θα περάσει εύκολα την Αργεντινή, ο Μέσι δεν έχει σπουδαίους παίκτες δίπλα του»

Κώστας Τόπας 10:46 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 08.12.2022

Ο θρύλος της Ολλανδίας, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ εξέφρασε την πίστη του ότι η Ολλανδία δεν θα δυσκολευτεί κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και θα πάρει με σχετική άνεση την πρόκριση.

Αργεντινή και Ολλανδία κοντράρουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή (09/12, 21:00) για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, με τον Λιονέλ Μέσι να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του. Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος Ολλανδός άσσος, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ σε δηλώσεις του σε εκπομπή αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο προέβλεψε νίκη της χώρας του επί της Αργεντινής. 

«Θα είναι εύκολο, η Ολλανδία θα κερδίσει με 3-0 την Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι σε ένα ακόμη τουρνουά δείχνει πόσο σπουδαίος είναι, όμως δεν έχει τις αντίστοιχες βοήθειες, δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν οι συμπαίκτες του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε περισσότερο στον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Εχω παίξει κόντρα κόντρα στον Μέσι. Δεν μπορούσες να τον πιάσεις. Ήθελες να τον κλωτσήσεις αλλά είχε ήδη φύγει. Τώρα είναι πιο αργός και περπατάει ακόμα περισσότερο, αλλά μπορεί ακόμα να δώσει αυτή την κρίσιμη πάσα. Καλύτερα να μην τον μαρκάρουμε καθόλου».

«Ο Ρονάλντο βασίζεται στο σώμα και τα γκολ του, αλλά ο Μέσι είναι περισσότερα από απλά γκολ».

Στη Ρεάλ Μαδρίτης, βάζαμε τον Σέρχιο Ράμος στον Μέσι. Αν πήγαινε προς κάποια κατεύθυνση; Επρεπε να τον ακολουθήσει. Αν πήγαινε στην τουαλέτα; Επρεπε να τον ακολουθήσει. Ηταν τόσο δύσκολο να κάνουμε άμυνα εναντίον του.Αλλά αν τον συγκρίνω; Όχι. Να το αποφεύγουμε αυτό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε  τους θρύλους του ποδοσφαίρου. Πελέ, Κρόϊφ, Φαν Μπάστεν και Μαραντόνα ήταν ξεχωριστοί», τόνισε χαρακτηριστικά.