Μεγαλείο από τον Φέλιξ: Χάρισε 17 εκατ. ευρώ για να παίξει στην Μπαρτσελόνα (vid)

Ζοάο Φέλιξ

i

PrtScr

Μεγαλείο από τον Φέλιξ: Χάρισε 17 εκατ. ευρώ για να παίξει στην Μπαρτσελόνα (vid)

Κώστας Τόπας 14:50 - 06.09.2023

Η μετακίνηση του Ζοάο Φέλιξ στη Μπαρτσελόνα κόστισε στον Πορτογάλο διεθνή επιθετικό 17 εκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη Παρασκευή, ημέρα λήξης των μεταγραφών στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα υπέγραψε τον Ζοάο Φέλιξ από την Ατλέτικο και τον πλάγιο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ζοάο Κανσέλο, με τη μορφή δανεισμού για όλη τη σεζόν, χωρίς να περιλαμβάνεται οψιόν αγοράς.

Ο Φέλιξ, ο οποίος εντάχθηκε στην Ατλέτικο για 127 εκατομμύρια ευρώ το 2019, σημείωσε μόλις τέσσερα γκολ σε 20 αγώνες για την Τσέλσι, την περασμένη σεζόν, όπου κι αγωνιζόταν ως δανεικός από τους «ροχιμπλάνκος». Και ενώ ο Πορτογάλος επιθετικός δεν έχει παίξει στην Ατλέτικο από τον Ιανουάριο, επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα μέχρι το 2029, πριν ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα, μια κίνηση που είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν το «όνειρό του».

Σύμφωνα με το πορτογαλικό δημοσίευμα της «ABola», ο Φέλιξ... έχασε από 17 εκατομμύρια ευρώ για να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα. Κάτι που μπορεί να εξηγηθεί ως εξής. Ο 23χρονος επιθετικός είχε συμβόλαιο με την Ατλέτικο αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ ευρώ ανά σεζόν. Για να πάει στους Καταλανούς, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον πλήρωσε μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και η Μπαρτσελόνα τον πλήρωσε 400.000 ευρώ καθαρά για το υπόλοιπο της σεζόν. Μόνο αυτή τη σεζόν, ο Φέλιξ θα χάσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια.

Για να τον αφήσει δανεικό στη Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης επέβαλε επίσης στον Πορτογάλο επιθετικός να ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμη σεζόν, μέχρι το 2028, αναγκάζοντάς τον να μειώσει τον μισθό του από έξι σε τρία εκατομμύρια καθαρά ήδη από την επόμενη σεζόν. Ως εκ τούτου, οι νέοι όροι του Φέλιξ θα τον βλέπουν να κερδίζει 12 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο του συμβολαίου, αντί για τα 24 εκατομμύρια ευρώ που θα λάμβανε προηγουμένως.

Ακόμα κι έτσι, ο Ζοάο Φέλιξ δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο στην απόφασή του να εκπροσωπήσει τους Καταλανούς. Γι' αυτό άλλωστε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, δεν συγκρατήθηκε να επαινέσει τον Φελίξ για την «τεράστια οικονομική προσπάθεια» που κατέβαλε ο Πορτογάλος διεθνής.