«Φωνάζει» για τη διαιτησία και ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας: «Έχω βαρεθεί... - Ποιος διαιτητεύει το παιχνίδι;»

Ρόι Χόντσον

i

©printscreen

«Φωνάζει» για τη διαιτησία και ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας: «Έχω βαρεθεί... - Ποιος διαιτητεύει το παιχνίδι;»

Κώστας Τσιακλής 12:45 - 10.12.2023

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χόντσον, ήταν φανερά απογοητευμένος με τη διαιτησία στο ματς με τη Λίβερπουλ.

Η Κρίσταλ Πάλας υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Premier League. Οι Λονδρέζοι ήταν εξαιρετικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία όμως κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με ανατροπή, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την ήττα της Άρσεναλ από την Άστον Βίλα.

Η φάση που ίσως έκρινε το αποτέλεσμα ήταν η αποβολή του Τζόρνταν Αγιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75'. Μέχρι τότε η Λίβερπουλ δεν είχε βρει ρυθμό και έτσι η Κρίσταλ Πάλας ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Ο προπονητής των «αετών», Ρόι Χόντσον, εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του παράπονα για τη διαιτησία και ήταν απογοητευμένος με τη συγκεκριμένη απόφαση. Επιπλέον διαμαρτυρήθηκε και για μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα του κέρδισε πέναλτι ωστόσο πάρθηκε πίσω μετά από παρέμβαση του VAR. 

Για τη διαιτησία και το πέναλτι ο Χόντσον ανέφερε: «Είμαι πολύ καιρό στο ποδόσφαιρο και παιχνίδια σαν το σημερινό με κάνουν να συνειδητοποιήσω ότι όταν έρθει η μέρα να το αφήσω, δεν θα χάσω τίποτα. Μιλάμε πολύ για τους διαιτητές. Έχω βαρεθεί τις ερμηνείες για το χέρι και τις κίτρινες κάρτες για καθυστερήσεις. Δεν είμαι μεγάλος λάτρης του VAR, αλλά αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι ότι έχουμε έναν διαιτητή που δίνει πρώτα ένα καθαρό πέναλτι και αποφασίζει να το αλλάξει και μετά σε άλλη φάση δεν δίνει πέναλτι και αποφασίζει ξανά να το αλλάξει. Ποιος λοιπόν διαιτητεύει το παιχνίδι; Τέλος πάντων, είμαι σε κακή διάθεση».

Για την αποβολή του Αγιού με δύο κίτρινες κάρτες είπε: «Ο Φαν Ντάικ βρήκε την ευκαιρία να κερδίσει την πρώτη του κίτρινη κάρτα κλωτσώντας την μπάλα πάνω του (προσπαθώντας να εκτελέσει ένα γρήγορο φάουλ). Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό για έναν παίκτη της ποιότητας του Φαν Ντάικ. Η δεύτερη κίτρινη, νόμιζα ότι ήταν καλό μαρκάρισμα και ακόμα κι αν κρίθηκε φάουλ, δεν ήταν παράβαση κίτρινης κάρτας».

Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη