Γαλλία - Πολωνία: Εμπαπέ εναντίον Λεβαντόβσκι για την πρόκριση στα προημιτελικά
i

Εμπαπέ/©Intime

Γαλλία - Πολωνία: Εμπαπέ εναντίον Λεβαντόβσκι για την πρόκριση στα προημιτελικά

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:40 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι «λευκοί αετοί» αναμετρώνται μετά από 40 χρόνια σε Μουντιάλ!

Η Γαλλία θέλει να κρατήσει το στέμμα που κατέκτησε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νίκησε την Αυστραλία (4-1) και τη Δανία (2-1) στον όμιλο. Στο τρίτο ματς ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεκούρασε αρκετούς βασικούς και οι «τρικολόρ» γνώρισαν την ήττα (1-0) από την Τυνησία. Ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Γκριεζμάν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από έλεγχο στο VAR. 

Η γαλλική ομοσπονδία κατέθεσε αίτημα να κατακυρωθεί το παιχνίδι με τελικό σκορ 1-1, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια της για τη διαιτητική απόφαση. Έστειλε το μήνυμα της προς την FIFA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. 

Σήμερα (04/12) η Γαλλία θα είναι πάνοπλη. Ο προπονητής της δήλωσε το Σάββατο (03/12): «Οι όμιλοι τελείωσαν. Πλέον ξεκινά ένα καινούργιο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό των νοκ-άουτ. Εδώ πλέον, δεν επιτρέπονται τα λάθη. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και να αφήσουμε πίσω αυτό με την Τυνησία. Η Πολωνία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, της αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να επικρατήσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους παίκτες της, κυριότερα τον Λεβαντόβσκι, αλλά δεν έχουμε ένα μόνο συγκεκριμένο πλάνο για έναν παίκτη. Θα χρειαστεί συνολική καλή εμφάνιση». 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ – Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Ζιρού, Εμπαπέ. 

Ψάχνει το αδύναμο σημείο

Η Πολωνία ήρθε ισόπαλη (0-0) με το Μεξικό και νίκησε στο δεύτερο ματς τη Σαουδική Αραβία (2-0) με τον Λεβαντόβσκι να σημειώνει το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη συνέχεια έζησε το απόλυτο θρίλερ. Έχασε με σκορ 2-0 από την Αργεντινή και προκρίθηκε στην ισοβαθμία με το Μεξικό. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά με τους παίκτες του Μιχνιέβιτς και τους Πολωνούς οπαδούς να περιμένουν με κομμένη την ανάσα το σφύριγμα της λήξης στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου για να πανηγυρίσουν την πρόκριση. 

Ο Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Τα παιχνίδια για τα νοκ-άουτ είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα των ομίλων. Θα πρέπει να εστιάσουμε σε όλα αυτά που πρέπει να διορθώσουμε. Η Γαλλία είναι σε παρόμοιο επίπεδο με την Αργεντινή, ίσως ακόμα καλύτερη σε ατομικό επίπεδο. Πιστεύω ότι το πρόβλημά μας από τη μέση και μπροστά έχει να κάνει με εύκολα λάθη, που δεν μας επιτρέπουν να τροφοδοτήσουμε σωστά τον Λεβαντόβσκι. Θα πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε καλύτερα». Ο Μπερεζίνσκι αποχώρησε με τραυματισμό στο παιχνίδι με την Αργεντινή αλλά τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμος.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι (Γιεντρέιτσικ) – Κριχόβιακ, Μπιέλικ – Καμίνσκι, Ζιελίνσκι, Φρανκόβσκι – Λεβαντόβσκι. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Είναι η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελική φάση Μουντιάλ. Η Πολωνία νίκησε τη Γαλλία (3-2) το 1982 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Η Πολωνία επιστρέφει σε νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια! Η Γαλλία δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τους «16»         (1986, 1998, 2006, 2014, 2018).  Ο Σέζνι έχει αποκρούσει δύο πέναλτι στο Κατάρ. Με ένα ακόμα θα γίνει ο πρώτος που θα το καταφέρει στην κανονική διάρκεια αγώνα σε Μουντιάλ. Γενικώς ο Πολωνός τερματοφύλακας της Γιουβέντους κάνει φοβερό τουρνουά, γεγονός που επισήμανε χθες ο Ούγκο Γιορίς, ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας! 

Το παιχνίδι θα γίνει στην πρωτεύουσα Ντόχα και θα αρχίσει στις 17:00. Στο Al Thumana (40.000) και θα το διαιτητεύσει ο Χεσούς Βαλενσουέλα (Βενεζουέλα). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση. Αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του αγώνα Αγγλία – Σενεγάλη.