Με τη Μπάγερν ο Φλικ είχε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει ήττα, με τη Γερμανία του έγινε συνήθεια

Χάνσι Φλικ

Με τη Μπάγερν ο Φλικ είχε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει ήττα, με τη Γερμανία του έγινε συνήθεια

Ιάσονας Τσίλης 09:21 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 10.09.2023

Μετά την ήττα της Γερμανίας με 4-1 από την Ιαπωνία, δόθηκε συνέχεια σε ένα πολύ αρνητικό σερί για τους Παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014 και παράλληλα συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της ομάδας, επί Χάνσι Φλικ.

Η Γερμανία εξακολουθεί να προβληματίζει, καθώς ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 4-1 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βόλφσμπουργκ.

Λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό - σοκ από το Μουντιάλ του Κατάρ, η Γερμανία αναμετρήθηκε με τον «κακό της δαίμονα», την Ιαπωνία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βόλφσμπουργκ.

Οι «Σαμουράι» επικράτησαν κόντρα στην ομάδα του Χάνσι Φλικ με 4 -1. Οι Ιάπωνες πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11ο λεπτό με τον Ίτο, ενώ λίγα λεπτά μετά η Γερμανία έφερε το ματς στα ίσα με τον Σανέ.

Στο 22ο λεπτό, η Ιαπωνία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Ουέντα, κάνοντας το 2-1. Η ομάδα του Χατζίμε Μοριγιάσου τιμώρησε τα αμυντικά λάθη των Γερμανών και πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα, με τον Ασάνο (ασιστ του Κούμπο) και τον Τανάκα (με κεφαλιά στις καθυστερήσεις).

Με αυτό τον τρόπο η εθνική Γερμανίας, υπέστη την τρίτη σερί της ήττα και τέταρτη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις. Υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ τα «πάντσερ», έχουν χάσει έξι φορές σε 25 αναμετρήσεις ενώ παράλληλα μετρούν μόλις 12 νίκες. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παραπαίουν και ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου ψάχνει απεγνωσμένα λύση στο πρόβλημα.

Ενδεικτικό της έλλειψης διάθεσης στην ομάδα είναι το γεγονός ότι ο Ρούντιγκερ δεν μπήκε καν στον... κόπο να γυρίσει στην άμυνα στο τρίτο γκολ της Ιαπωνίας. Ξεκίνησε την προσπάθεια, αφού η φάση ουσιαστικά είχε τελειώσει και οι Ιάπωνες ήταν αγκαλιά με το 3-1.

Η εν λόγω κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και για τον ίδιο τον Φλικ. Είχε συνηθίσει αλλιώς όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μπάγερν. Σε 86 παιχνίδια με τους «βαυαρούς», μέτρησε 70 νίκες και μόλις επτά ήττες.

Δεν ξεχνάει κανείς άλλωστε, την εντυπωσιακή σεζόν 2019-20, όπου κατέκτησε το τρεμπλ με το σύλλογο του Μονάχου και παρουσίασε μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία της.

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την  ισοπαλία στο 88' η Τουρκία
EURO

23:45 - 08.09.2023

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την ισοπαλία στο 88' η Τουρκία

Η Σκωτία επικράτησε άνετα της Κύπρου με 3-0 και είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Τουρκία έσωσε την ισοπαλία στο 88' (1-1) απέναντι στην Αρμενία.

Γενικότερα η παρουσία της Γερμανίας τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ιδιαίτερα προβληματική, με δύο αποκλεισμούς σοκ από τους ομίλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στους 16, στο EURO 2020