Γκαλτιέ: «Σκληρές αποδοκιμασίες για τον Μέσι, από που κι ως που είναι φάντασμα»

Μέσι - Γκαλτιέ

i

Κριστόφ Γκαλτιέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Γκαλτιέ: «Σκληρές αποδοκιμασίες για τον Μέσι, από που κι ως που είναι φάντασμα»

Sportal newsroom 12:30 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 03.04.2023

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από τους οπαδούς στον αγώνα με τη Λιλ.

Οι σχέσεις των οπαδών της Παρί με τον Λιονέλ Μέσι γίνονται όλο και χειρότερες. Κατά το άκουσμα του ονόματος του Αργεντινού στις ενδεκάδες, οι φίλοι της ομάδας αποδοκίμασαν τον Λίο για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ο λόγος είναι η κακή, για αυτούς εικόνα του, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του.  

Σα να μην έφταναν όλα αυτά η Παρί γνώρισε και εντός έδρας ήττα από τη Λυών  με 0-1 και έδωσε ελπίδες κατάκτησης στη Μαρσέιγ και τη Λανς. Συγκεκριμένα οι Παριζιάνοι βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά οι άλλες δύο ομάδες είναι έξι βαθμούς πίσω με εννέα αγώνες να μένουν για το τέλος του πρωταθλήματος. 

Στο τέλος του αγώνα λοιπόν ο Κριστόφ Γκαλτιέ στη συνέντευξη που έδωσε, υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε, λέγοντας ότι ο Αργεντινός είναι ο δημιουργός της ομάδας. Μεταξύ άλλων φαίνεται ενοχλήθηκε για τον χαρακτηρισμό «φάντασμα» που έκανε ένας δημοσιογράφος. 

«Ο Μέσι ανανεώνει με την Παρί πριν πάει στο MLS, όπου θα παίξει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026»
LIGUE 1

09:04 - 30.03.2023

«Ο Μέσι ανανεώνει με την Παρί πριν πάει στο MLS, όπου θα παίξει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026»

Η πρόθεση του Λιονέλ Μέσι είναι να συνεχίσει μια χρονιά ακόμα στο Παρίσι, για να πάει αργότερα στο πρωτάθλημα του MLS μέχρι το 2026, χρονιά του Μουντιάλ... Στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θεωρώ πως οι αποδοκιμασίες ήταν πολύ σκληρές. Περιμένουμε από τον Λίο ή τον Εμπαπέ να ξεκλειδώσουν τις άμυνες. Ο Μέσι είναι ο δημιουργός μας, οπότε προσπαθεί πολύ και αναγκαστικά θα κάνει και λάθη, αλλά γύρω από αυτόν υπάρχουν και άλλοι παίκτες.

Δεν γίνεται να τα περιμένουμε όλα από εκείνον και τον Εμπαπέ. Προσπάθησε πολύ, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από εκείνον. Θα το επαναλάβω, θεωρώ τις αποδοκιμασίες σκληρές κατά τη γνώμη μου. Ο Μέσι είναι ένας παίκτης που μας προσφέρει πολλά και το έκανε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ενώ το έχει κάνει και μέσα στο 2023. Θα πρέπει και οι συμπαίκτες του να δίνουν περισσότερα.

Φάντασμα; Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψή σας, αλλά σας άφησα να την κάνετε. Όταν η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση, ο Λίο μπορεί με μια ενέργεια να αλλάξει το ματς. Μέσα στο 2023; Σκόραρε και ήταν καθοριστικός. Ποτέ δεν σκέφτηκα να τον αντικαταστήσω. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε ξανά μια τόσο προσβλητική παρομοίωση», ήταν τα λόγια του Γάλλου τεχνικού.