Γκάνα - Ουρουγουάη: Το χέρι του «διαβόλου» Σουάρες το 2010 άφησε ανοικτούς λογαριασμούς
i

Σουάρες/©Intime

Γκάνα - Ουρουγουάη: Το χέρι του «διαβόλου» Σουάρες το 2010 άφησε ανοικτούς λογαριασμούς

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:31 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Τελευταία ευκαιρία για τη «σελέστε» κόντρα στους Αφρικανούς που θέλουν να πάρουν εκδίκηση.

Η Γκάνα έχασε 3-2 από την Πορτογαλία σε ένα συναρπαστικό ματς. Μετά ήταν εξίσου εντυπωσιακή στην αναμέτρηση με την Νότια Κορέα και κατάφερε να επικρατήσει με το ίδιο σκορ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου. Η Γκάνα κρατάει την τύχη στα χέρια της καθώς με νίκη επί της Ουρουγουάης προκρίνεται στους «16». Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα πάρει το εισιτήριο αν η Νότια Κορέα δεν νικήσει την Πορτογαλία. Αν η Νότια Κορέα και η Γκάνα επικρατήσουν των αντιπάλων τους τότε η 2η θέση του ομίλου θα κριθεί στη μεταξύ τους διαφορά των τερμάτων. 

Σήμερα τα «μαύρα αστέρια» έρχονται αντιμέτωπα με το χειρότερο εφιάλτη τους. Το 2010 έφτασαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετώπισαν την Ουρουγουάη. Προηγήθηκαν με τον Μουντάρι στο 45ο λεπτό. Ισοφαρίστηκαν από τον Φορλάν στο 55'. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 120' ο Αντίγια έκανε την κεφαλιά και ο Σουάρες χρησιμοποίησε το χέρι για να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και τον απέβαλε. Ο Γκίαν εκτέλεσε από την άσπρη βούλα και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Γκάνα έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση στα ημιτελικά καθώς στη συνέχεια η Ουρουγουάη επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-2. Οι Γκανέζοι αποκαλούν διάβολο τον Σουάρες μετά από εκείνο το παιχνίδι. 

Ο Ότο Άντο δήλωσε χαρακτηριστικά χθες: «Όλοι θυμόμαστε το ματς του 2010 και είμαστε στενοχωρημένοι με την τότε ήττα και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Αυτό όμως έγινε πριν από 12 χρόνια. Βεβαίως αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Για μένα είναι ένα απολύτως φυσιολογικό 90λεπτο. Οι παίκτες μου είναι σε καλή κατάσταση, έχουμε καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Έχω την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που μας ακολουθεί και μας υποστηρίζει. Είμαστε 100% έτοιμοι να τους αποζημιώσουμε με την πρόκριση». Ο προπονητής της ομάδας από την Αφρική έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Άτι-Ζίγκι – Λάμπτεϊ, Αμάρτεϊ, Σαλισού, Μενσά – Αμπντούλ Σαμέντ, Πάρτεϊ – Ζ. Αγιού, Κούντους, Α. Αγιού – Ινιάκι Γουίλιαμς. 

Δεν μετανιώνει ο Σουάρες

Η Ουρουγουάη ήρθε ισόπαλη (0-0) με τη Νότια Κορέα και στη συνέχεια έχασε από την Πορτογαλία (2-0). Το δεύτερο γκολ της ομάδας του Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Καταλογίστηκε μέσω του VAR για χέρι του Χιμένες. Σύμφωνα με τη FIFA δεν υπήρξε παράβαση!!! Η «Σελέστε» πρέπει να νικήσει νίκη και την ίδια ώρα να μην επικρατήσει η Νότια Κορέα της Πορτογαλίας. Θα αποκλειστεί σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας. Αν οι Ουρουγουάη και Νότια Κορέα νικήσουν τότε η πρόκριση θα κριθεί στη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.

Ο προπονητής της Ουρουγουάης Ντιέγο Αλόνσο βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Δέχθηκε κριτική ακόμα και από τον Καβάνι μετά την ήττα από την Πορτογαλία. 

«Καρφιά» Καβάνι στον προπονητή της Ουρουγουάης για την ήττα από την Πορτογαλία (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:48 - 29.11.2022

«Καρφιά» Καβάνι στον προπονητή της Ουρουγουάης για την ήττα από την Πορτογαλία (vid)

Ο Έντινσον Καβάνι ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουρουγουάη, μετά τις μη πειστικές εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον έμπειρο στράικερ να ρίχνει τα... καρφιά του στον προπονητή του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 47χρονος τεχνικός δήλωσε χθες: ««Ήμασταν πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο (κόντρα στην Πορτογαλία) και αυτό πρέπει να κρατήσουμε ενόψει του παιχνιδιού με την Γκάνα. Δεν μας λείπει η ποιότητα και πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και να προκριθούμε». Ο Σουάρες δέχθηκε ερώτηση από Γκανέζο δημοσιογράφο για την περιβόητη φάση του 2010. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-4-2): Ροσέτ – Κάσερες, Γοδίν (Κοάτες), Χιμένες, Ολιβέρα – Πελίστρι, Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Ντε Αρασκαέτα – Νούνιες (Γκόμες), Σουάρες (Καβάνι).

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην πόλη Άλ Ουάκρα στο Al Janoub Stadium (40.000). Θα αρχίσει στις 17:00 και θα το διευθύνει ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ.