Οτο Αντο: «Αδικούν οι πέντε θέσεις την Αφρική»

O Οτο Αντο (δεξιά) συνομιλεί με τον τεχνικό σύμβουλο της Γκάνας, Κρις Χιούτον.

i

Ότο Άντο/printscreen

Οτο Αντο: «Αδικούν οι πέντε θέσεις την Αφρική»

Sportal newsroom 13:46 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 30.11.2022

Δύσκολα θα προκύψει επιτυχία για τις ομάδες της Αφρικής στο Μουντιάλ αν δεν δοθούν περισσότερες από πέντε θέσεις στην ήπειρο, σύμφωνα με τον τεχνικό της Γκάνας, Οτο Αντο.

Για τις πιθανότητες επιτυχίας κάποιας ομάδας από την Αφρική μίλησε ο Οτο Αντο, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν τον αγώνα της Γκάνας με τη Νότια Κορέα. Σημείωσε πως το να προχωρήσει κάποια ομάδα από την ήπειρο σε νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ δεν είναι εύκολο, τονίζοντας: «είναι δύσκολος αν έχεις πέντε ομάδες. Αν έχει 12 ή 14 -δεν ξέρω πόσες ομάδες έχει η Ευρώπη- οι πιθανότητες να φτάσει πιο μακριά είναι σαφώς μεγαλύτερες».

Η Σενεγάλη είναι η μόνο αφρικανική ομάδα που έχει σημειώσει νίκη στο Κατάρ, ενώ καμία δεν κατάφερε να περάσει από τον όμιλο το 2018, στη Ρωσία. «Αλλες λιγότερες, άλλες περισσότερες, όλες οι ομάδες μας έχουν ακόμα ελπίδες. Ελπίζω και προσεύχομαι 1-2 ομάδες από την Αφρική να προχωρήσουν στην επόμενη φάση» συμπλήρωσε ο Οντο.

Ο τεχνικός της Γκάνα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φάση του προηγούμενου αγώνα της ομάδας του, στην οποία δόθηκε πέναλτι στην Πορτογαλία μετά από πτώση του Ρονάλντο: «Εμεινα έκπληκτος που ο VAR δεν παρενέβη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Την επομένη μέρα του αγώνα σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την Πορτογαλία και συγκεντρωνόμαστε στη Νότια Κορέα».