Γκβάρντιολ: «Θα λέω στα παιδιά μου ότι μάρκαρα τον Μέσι για 90 λεπτά» (vid)
i

Γιόσκο Γκβάρντιολ - Λιονέλ Μέσι/©Intime

Γκβάρντιολ: «Θα λέω στα παιδιά μου ότι μάρκαρα τον Μέσι για 90 λεπτά» (vid)

Κώστας Τόπας 11:02 - 16.12.2022

Ο 20χρονος Κροάτης στόπερ, Γιόσκο Γκβάρντιολ κλήθηκε να μιλήσει για την εμπειρία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά για το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο 20ο έτος της ηλικίας του ο Γιόσκο Γκβάρντιολ είχε μία απίστευτα δύσκολη αποστολή στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επρεπε να βάλει «στοπ» στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του. Παρά το γεγονός ότι δεν έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, ο νεαρός αμυντικός της Λειψίας θα έχει να θυμάται για όλη του τη ζωή αυτή την τρομερή εμπειρία.

Γιόσκο Γκβάρντιολ: Ο «μασκοφόρος» της Κροατίας καλείται να βάλει «στοπ» στον Μέσι (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

12:48 - 13.12.2022

Γιόσκο Γκβάρντιολ: Ο «μασκοφόρος» της Κροατίας καλείται να βάλει «στοπ» στον Μέσι (vids)

Ο 20χρονος Κροάτης στόπερ Γιόσκο Γκβάρντιολ, είναι χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη «αποκάλυψη» στο Μουντιάλ 2022, που διεξάγεται στο Κατάρ. Απόψε (13/12, 21:00) θα επιδιώξει να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό άλλωστε και ο ίδιος όταν κλήθηκε να μιλήσει για την πορεία του στο Μουντιάλ αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο κι αποθέωσε.

«Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία, παρόλο που είχα παίξει ήδη εναντίον του Μέσι με τις συλλογικές μας ομάδες την περασμένη σεζόν. Είναι εντελώς διαφορετικός τύπος παίκτη για τον σύλλογο του και την εθνική του ομάδα. Είμαι χαρούμενος, ακόμα κι αν είναι αποκλειστήκαμε. Όταν ξέρεις με ποιον παίκτη έπαιξες... Μια μέρα μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι τον μάρκαρα για 90 λεπτά. Ελπίζω να καταφέρουμε να νικήσουμε τους Αργεντινούς την επόμενη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα έκανε όλα σωστά κόντρα στον Μέσι

Ο «ταύρος» των Κροατών, έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του για να περιορίσει τον «Pulga» και να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή του Λιβάκοβιτς. Από την άλλη όμως, ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον τρόπο και ξεκλείδωσε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα, με highlight την ασίστ που «σέρβιρε» στον Άλβαρες για το 3-0.

Με απίθανη ατομική ενέργεια ο Λιονέλ Μέσι που δεν σταματιόταν ούτε με φάουλ από τον στόπερ της Κροατίας, έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Γκβάρντιολ όμως στη συγκεκριμένη φάση τα έκανε σχεδόν όλα... σωστά. Στάθηκε στο ύψος του, δεν έβαλε αντικανονικά το πόδι του, ανάγκασε τον «Λίο» να βγει εκτός περιοχής σε πρώτο χρόνο και φρόντισε να μην κάνει φάουλ ή ακόμα και πέναλτι. Όλα όσα θα έκανε ένας κεντρικός αμυντικός.