Ο Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του με τον Φόντεν: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στην Premier League»

Φιλ Φόντεν & Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του με τον Φόντεν: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στην Premier League»

Κώστας Τόπας 10:29 - 04.03.2024

Ο Φιλ Φόντεν ήταν καθοριστικός για την ομάδα του στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είναι «ο καλύτερος παίκτης στην Premier League» αυτή τη στιγμή.

Ο Φόντεν απολαμβάνει τη φετινή σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός με τα δύο γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφτασε τα 18 γκολ σε 40 επίσημους αγώνες που έπαιξε κατά τη διάρκεια αυτής της ποδοσφαιρικής χρονιάς, έχοντας μάλιστα μοιράσει και 10 ασίστ.

«Ήταν πάντα ένας ταλαντούχος παίκτης, αλλά τώρα έχει ωριμάσει και ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται το παιχνίδι, ειδικά αμυντικά», είπε ο Γκουαρντιόλα στο BBC. Η πολυλειτουργικότητα του Φόντεν είναι κάτι που αρέσει στον Ισπανό προπονητή των Πολιτών. «Μπορεί να παίξει στη μέση, από τα δεξιά, από τα αριστερά, να σκοράρει από τα αριστερά. Τι μπορώ να πω; Είναι ο καλύτερος παίκτης στην Premier League αυτή τη στιγμή, αν δεις όλα αυτά που κάνει. Απίστευτος».

Ενώ ο Φόντεν σκόραρε δύο φορές στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ο Έρλιγνκ Χάαλαντ περιορίστηκε «μόνο» σε ένα γκολ. Ευτυχώς για τον Νορβηγό, είχε μια ακόμη πιο σημαντική συνεισφορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Σίτι κέρδισε με 6-2 τη Λούτον στο Κύπελλο Αγγλίας και ο Χάαλαντ σκόραρε πέντε γκολ.

«Ήταν απογοητευμένος, ήμουν απογοητευμένος. Θέλω να σκοράρει τέσσερις ή πέντε φορές σε ένα παιχνίδι. Ακριβώς όπως κόντρα στη Λούτον στο Κύπελλο Αγγλίας», συνεχίζει ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος είδε τον Χάαλαντ να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία. «Δε με νοιάζει. Αυτό μπορεί να του λείψει, είναι η αντίδραση. Απογοητεύεται για δέκα δευτερόλεπτα και μετά προχωρά στην επόμενη ευκαιρία. Είναι μεγάλοι παίκτες».