Η άγνωστη και συγκινητική ιστορία του Έντσο Φερνάντες
i

Έντσο Φερνάντες/©Intime

Η άγνωστη και συγκινητική ιστορία του Έντσο Φερνάντες

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:34 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η βοήθεια και η στήριξη του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή στον Ιμανόλ Σεγκόβια.

Ο Ιμανόλ Σεγκόβια είναι 21 χρόνων, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και κατάγεται από την Αργεντινή. Πριν από λίγες ημέρες αναχώρησε από την πατρίδα του και τη Ρασίνγκ Κλουμπ για να συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική Έλτσε. Δεν θα είχε φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο αν την κρίσιμη στιγμή δεν τον είχε βοηθήσει ο Έντσο Φερνάντες. Ο παίκτης της Μπενφίκα και πρωταθλητής κόσμου με την «αλμπισελέστε», που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή στο Μουντιάλ. 

Ο Σεγκόβια αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία: «Έφτασα στο River το 2016, στα μέσα της χρονιάς, και μου είπαν ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος στην πανσιόν που μέναμε. Ήμουν 15 χρονών και δεν μπορούσα να νοικιάσω σπίτι ή δωμάτιο. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να επιστρέψω στο Misiones (την πόλη του) αλλά ο Έντσο εμφανίστηκε και χωρίς να ρωτήσει τους γονείς του με πήγε σπίτι. Δεν είχα που να κοιμηθώ και με βοήθησε. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ». 

Η Μπενφίκα απέρριψε πρόταση 100 εκατομμυρίων για τον Εντσο Φερνάντες!
REST OF THE WORLD

12:54 - 22.12.2022

Η Μπενφίκα απέρριψε πρόταση 100 εκατομμυρίων για τον Εντσο Φερνάντες!

Ένα από τα πιο… καυτά ονόματα στην Ευρώπη είναι αυτήν την περίοδο ο Εντσο Φερνάντες και οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως η Μπενφίκα απέρριψε προσφορά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για να τον παραχωρήσει.

«Ο Ραούλ, ο πατέρας του Έντσο, δούλευε σε ένα εργοστάσιο και η Μάρτα, η μητέρα του, ήταν νοικοκυρά. Μου άπλωσαν το χέρι. Είναι οι γονείς μου στην καρδιά, η δεύτερη οικογένειά μου. Συνεχίζω να διατηρώ επαφή με τον Ένσο, με τους γονείς και τα αδέρφια του. Θα τους ευχαριστώ σε όλη μου τη ζωή. Δεν ήθελα να ενοχλήσω τον Ένσο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Όμως μίλησα με τα αδέρφια του, τον Σεμπαστιάν, τον Ροντρίγκο, τον Μαξιμιλιάνο και τον Γκονσάλο. Και με τους γονείς του. Ακόμα δεν έχουν συνέλθει με αυτό που έχει συμβεί. Είμαι πλέον ο πέμπτος αδελφός του Έντσο». 

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Χόρχε Γκορντίγιο. Ο πρώην αμυντικός και υπεύθυνος των ακαδημιών της Ρίβερ Πλέιτ εκείνο το διάστημα: «Ο Έντσο ήταν ένας υπέροχος φίλος. Ένας πολύ σοβαρός νεαρός άνδρας που ενήργησε φιλικά απέναντι σε ένα συνάδελφο, που δεν είχε πανσιόν να κοιμηθεί. Τον πήγε στο σπίτι του. Ήταν μια οικογένεια που δεν είχε τίποτα, αλλά άνοιξε τις πόρτες και ο Ιμανόλ δεν χρειάστηκε να επιστρέψει στην πόλη του». Τελικά ο Έντσο Φερνάντες δεν είναι πρωταθλητής μόνο στο γήπεδο αλλά και στη ζωή.