«H Equipe δεν είδε τους 7 Γάλλους αναπληρωματικούς;» - Ο Μαρτσίνιακ απαντά με... σπόντα στην Equipe
i

Σιμόν Μαρτσίνιακ/©Intime

«H Equipe δεν είδε τους 7 Γάλλους αναπληρωματικούς;» - Ο Μαρτσίνιακ απαντά με... σπόντα στην Equipe

Κώστας Τόπας 11:53 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 22.12.2022

Ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ 2022 μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας, Σίμον Μαρτσίνιακ, απάντησε στην Equipe για το γκολ της Αργεντινής που δεν έπρεπε να μετρήσει κατά το γαλλικό έντυπο.

Ο Πολωνός ρέφερι έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Γάλλους και δη για τον Τύπο τους, όπως η Equipe. Η γαλλική εφημερίδα βαθμολόγησε με 2/10 τον Μαρτσίνιακ και μάλιστα είχε τονίσει ότι στη φάση του 3-2 της «Αλμπισελέστε», το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει επειδή κατά την επίτευξη είχαν μπει παίκτες της Αργεντινής στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά του, ο πολύπειρος ρέφερι, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα γνωρίζοντας την αποθέωση, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων και μεταξύ αυτών για την κριτική που δέχθηκε.

«Σημασία έχει αυτό που λένε οι παίκτες. Οι Γάλλοι με ευχαρίστησαν μετά το ματς, ήταν ικανοποιημένοι από τη διαιτησία. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Ουγκό Λορίς... Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήρθε μετά το παιχνίδι και άρχισε να με ευχαριστήσει σαν να έβαλα εγώ το καθοριστικό πέναλτι. Ο Λιονέλ Μέσι επίσης ήρθε και με ευχαρίστησε. Είπε πως ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την κριτική που δέχθηκε από την Equipe.

«Όταν σκόραραν οι Γάλλοι, υπήρχαν επτά αναπληρωματικοί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι πολύ σοβαρό να ψάχνεις τέτοια πράγματα».