Η FIFA σκέφτεται να υιοθετήσει έναν πραγματικό «game changer» κανονισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο
i

Van Basten /© Intime

Η FIFA σκέφτεται να υιοθετήσει έναν πραγματικό «game changer» κανονισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πάνος Μαλακτάρης • 18:39 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Το Μουντιάλ του 2026 ίσως να είναι το πρώτο στο οποίο θα δούμε στην πράξη τις αλλαγές

Ο νικητής σε κάθε ματς που ολοκληρώνεται ισόπαλο θα μπορούσε να αποφασίζεται μέσω της διαδικασίας των πέναλτι ενώ, κρατηθείτε, υπάρχει μέχρι και η σκέψη εκτέλεσης πέναλτι ακόμα και πριν την σέντρα των αγώνων! Ο νικητής αυτού του πρώιμου διαγωνισμού θα κερδίζει έναν έξτρα βαθμό.

Ο τεχνικός αναπτυξιακός διευθυντής της FIFA Μάρκο Βαν Μπάστεν έχει υπό σκέψη όλο αυτό το εγχείρημα, με απώτερο σκοπό να διευκολυνθεί ο τρόπος που αποφασίζεται η τελική βαθμολογία των ομάδων στην-εκάστοτε-φάση των ομίλων.

«Τα πέναλτι μπορούν όντως να αποτελέσουν μια εναλλακτική στα γκρουπ 3 ομάδων όπου πρέπει κάθε ομάδα να παίξει εναντίον 2 αντιπάλων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα και οι τρεις ομάδες να τελειώσουν με ίδιους βαθμούς όσο και γκολ», δήλωσε σχετικά ο σπουδαίος Ολλανδός στην Bild.

Το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο θα έχει πολλές αλλαγές, πρώτιστα λόγω του νέου τρόπου διεξαγωγής που πρόκειται να έχει. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά θα δούμε 48 ομάδες σε τελική φάση, μοιρασμένες σε 16 γκρουπ των 3 ομάδων. Οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ θα περνάνε στην φάση των νοκ άουτ.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα αυτό το σύστημα να μην υιοθετηθεί στο Μουντιάλ που θα λάβει χώρα σε Αμερική, Μεξικό και Καναδά, όπου ένα «φορμάτ» 12 γκρουπ των 4 ομάδων έκαστο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να υιοθετηθεί.