Η συγκινητική ανάρτηση του Ντέλε Άλι
i

Ο Ντέλε Άλι/ Screenshot, via Twitter

Η συγκινητική ανάρτηση του Ντέλε Άλι

Πάνος Μαλακτάρης • 17:02 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο 26χρονος Άγγλος ένιωσε την ανάγκη να τονίσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο λίγες ώρες αφότου αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της ομάδας του

Ο πρώην μέσος της Τότεναμ είναι παίχτης της Μπεσίκτας από το καλοκαίρι που μας πέρασε, ως δανεικός από την Έβερτον. Η καριέρα του είχε αλματώδη εξέλιξη από το 2015 μέχρι και τις αρχές του 2022, όταν και κατέγραψε 181 συμμετοχές και 51 τέρματα με τη φανέλα των «spurs» του βορείου Λονδίνου. Παράλληλα, πρόλαβε να «γράψει» και 37 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας

Η τελευταία διετία ωστόσο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον παίχτη. Η μεταγραφή του στους μπλε του Λίβερπουλ δεν κατέστη δυνατό να δώσει ώθηση στον Άλι, με το δανεισμό του στη Μπεσίκτας να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Στην Κωνσταντινούπολη πολλοί περίμεναν να αναγεννηθεί, λόγω και του χαμηλότερου-δεδομένα-επιπέδου του πρωταθλήματος, το ξεκίνημά του ωστόσο δεν είναι έως τώρα το καλύτερο δυνατό. 

Μέχρι στιγμής έχει 7 συμμετοχές με 1 μόλις γκολ, και το πιο πρόσφατο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» δεν είχε σίγουρα την καλύτερη εξέλιξη για τον ίδιο. Έτσι στην προχθεσινή αναμέτρηση κυπέλλου κόντρα στην Σανλιούρφασπορ, είδε τον προπονητή του να τον αντικαθιστά μόλις στο 28ο λεπτό με το σκορ στο 0-2 εις βάρος της Μπεσίκτας, σε μια αν μη τι άλλο όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση.  

Η ομάδα του Σενόλ Γιουνές τελικά γύρισε το ματς επικρατώντας με 4-2, ενώ πηγαίνοντας προς τον πάγκο ο Άγγλος δέχτηκε αρκετές αποδοκιμασίες από φιλάθλους της ίδιας του της ομάδας μέσα στη Vodafone Arena. Ο Τούρκος προπονητής μάλιστα είχε «προειδοποιήσει» τον Άλι όταν σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως είναι κατώτερος των μέχρι τώρα προσδοκιών, και πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός. 

Σε μια προσπάθεια να τονώσει ο ίδιος το ηθικό του, προέβη σε μια ανάρτηση στο ίνσταγκραμ του που τον δείχνει να φιλά μια μπάλα ποδοσφαίρου. Ενώ συνόδευσε τη φωτογραφία αυτή γράφοντας παράλληλα «Μου έσωσες τη ζωή. Γι' αυτό θα σε αγαπάω για πάντα».  Μια σίγουρα ιδιαίτερη ανάρτηση που δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή του να μην τα παρατήσει και να παλέψει να βρεθεί στην φόρμα και τις καλές εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.  

Τέλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του τον είχε υποστηρίξει ο αθλητικός διευθυντής των «Kara Kartallar» (μαύροι αετοί, το παρατσούκλι της Μπεσίκτας), Τσεϊχούν Καζαντσί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλεύει πολύ σκληρά. Μιλάμε για ένα παίκτη του οποίου η αξία πριν λίγα μόλις χρόνια ήταν στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Έχει μια πτώση, μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν μπορεί να επανέλθει»