Ήττα... συναγερμός για την Αταλάντα, πήρε το ντέρμπι ουραγών η Κρεμονέζε

Μπολόνια

i

© Gabriele Maltinti/Getty Images/Ideal Images

Ήττα... συναγερμός για την Αταλάντα, πήρε το ντέρμπι ουραγών η Κρεμονέζε

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 19:29 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Η Αταλάντα γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπολόνια μέσα στο Μπέργκαμο και έδωσε την ευκαιρία στη Γιουβέντους να την πλησιάσει κι άλλο, ενώ η Κρεμονέζε επικράτησε εκτός έδρας της Σαμπντόρια με 3-2 στο ντέρμπι ουραγών.

Συναγερμός στην Αταλάντα για την έξοδο στην Ευρώπη! Οι «μεργκαμάσκι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Μπολόνια μέσα στο σπίτι τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Γιουβέντους να τους φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι παρέμεινε στην 6η θέση και στους 48 βαθμούς, με αποτέλεσμα αν κερδίσει η Γιουβέντους τη Λάτσιο να φτάσει τη διαφορά στο -1. Από την άλλη πλευρά, οι «ροσομπλού» ανέβηκαν στην 8η θέση με 43 βαθμούς.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και άνοιξαν το σκορ στο 51' με τον Σανσόνε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, όμως η Μπολόνια στο 86' «σφράγισε» τη νίκη, με τον Ορσολίνι να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Την ίδια ώρα η Κρεμονέζε επικράτησε εκτός έδρας της Σαμπντόρια με 3-2 στο ντέρμπι ουραγών. Αρχικά, η ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς πήρε το προβάδισμα στο 15' με τον Λέρις, όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 35' με τον Γκιλιόνε. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 66' χάρη σε γκολ του Λάμερς, όμως οι Λοτσοσβίλι (85') και Σερνικολά (90+5') έκαναν την ολική ανατροπή (3-2) για την Κρεμονέζε.