Η «πληγή» του Ιωαννίδη και οι «μυστικές» δοκιμές

Φώτης Ιωαννίδης & Φατίχ Τερίμ

i

©Intime

Η «πληγή» του Ιωαννίδη και οι «μυστικές» δοκιμές

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:47 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 04.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ δεν φανέρωσε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης θα χάσει τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός απέχει τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν από τη δεύτερη ΑΕΚ. Άρα, δεν έχει περιθώρια για απώλειες στο σημερινό (4/2, 21:00) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό «Απόστολος Νικολαΐδης», για να μην διευρυνθεί η διαφορά του από την κορυφή περισσότερο του ενός αποτελέσματος. Ασφαλώς, ο Φατίχ Τερίμ έχει ιδέες για την τακτική του και θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης. Ωστόσο, ο Τούρκος δεν φανέρωσε τις σκέψεις του στις προπονήσεις, αφού δεν πραγματοποίησε δοκιμές.

Άλλωστε, τη Δευτέρα και την Παρασκευή ο Τερίμ παραχώρησε ρεπό στους παίκτες, για να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν από την πίεση των συνεχόμενων αγώνων. Το πιθανότερο είναι πως ο 70χρονος προπονητής θα εξηγήσει στους παίκτες του πως θα παίξουν, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι. Ναι μεν η κεντρική φιλοσοφία του Τερίμ είναι γνωστή, όμως οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα στους «πράσινους».

Το ενθαρρυντικό για τον Τερίμ είναι πως το «οπλοστάσιο» του έχει γεμίσει. Αν και ο πιο επιδραστικός παίκτης του ρόστερ, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα αγωνιστεί ούτε απόψε. Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής στον μυϊκό τραυματισμό, ο διεθνής στράικερ θα χάσει τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Επίσης, στο ιατρικό δελτίο αναγράφονται οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης, αφού οι μακροχρόνια απόντες Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν δεν θεωρούνται προβλήματα. Ο Σπόραρ νιώθει καλύτερα και συντηρεί ελπίδες να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Στα της ενδεκάδας, η θέση που ο Τερίμ σίγουρα δεν θα έχει εναλλακτική είναι το δεξιό άκρο της άμυνας, διότι υπάρχει μόνο ο Γιάννης Κώτσιρας. Αφού ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι τραυματίας. Για την εστία, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι είναι το φαβορί για να αρχίσει βασικός και ο Γιούρι Λοντίγκιν θα μείνει στον πάγκο. Στο κέντρο των μετόπισθεν, ο Τερίμ αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στους Τιν Γεντβάι, Σαμέτ Ακαϊντίν και Βίτορ Ούγκο. Όσο για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ κοντράρει στα ίσα τον χρυσό σκόρερ του Περιστερίου, Φίλιπ Μλαντένοβιτς για να παίξει από την αρχή.

Αντίστοιχα, ο Τερίμ έχει δίλημμα με τον εξαιρετικό εναντίον του Ατρόμητου Ρούμπεν Πέρεθ και τον Γουίλιαν Αράο, αν και ο Βραζιλιάνος έχει την προτεραιότητα για το αρχικό σχήμα. Για το «οχτάρι» που θα πλαισιώσει τον «κόφτη», ο Άνταμ Τσέριν έχει το προβάδισμα σε σύγκριση με τον Τόνι Βιλένα, γιατί είναι πιο αποτελεσματικός στα ανασταλτικά καθήκοντα. Επίσης, προσφέρει ύψος και όγκος στις στατικές φάσεις, εκεί που δεν είναι εξίσου ικανός ο Ολλανδός. Ο Τάσος Μπακασέτας θα παίξει επιτελικός μέσος και ο 70χρονος προπονητής έχει στην εφεδρεία τον Μπερνάρ και τον Φίλιπ Τζούρισιτς.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος βοήθησε τον Παναθηναϊκό ως δεξιός εξτρέμ και προβληματίζει τον Τερίμ για τον ρόλο, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να θεωρείται ο επικρατέστερος για να αρχίσει. Ο Τούκου είναι υπό σκέψη και για το αριστερό άκρο της επίθεσης, μαζί με τον Μπερνάρ και τον Αϊτόρ. Οι τρεις πλάγιοι επιθετικοί έχουν τις πιθανότητες τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. O Αλεξάντερ Γερεμέγεφ θα είναι ο «φουνταριστός» και αν ο Σπόραρ τα καταφέρει, θα επιστρατευτεί σε έκτακτες συνθήκες. Αλλιώς για το «9» ο Τερίμ θα καταφύγει σε υπηρεσιακό φορ.