Ισπανία-Γερμανία: Ματσάρα ολκής!
i

Ισπανία/printscreen

Ισπανία-Γερμανία: Ματσάρα ολκής!

Sportal newsroom 09:49 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:23 - 30.11.2022

Πρόωρος τελικός επιβίωσης για τη Γερμανία μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς αντιμετωπίζει την Ισπανία και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την ίδια μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία.

Θα μπορούσε να είναι τελικός Παγκόσμιο Κυπέλλου, αλλά πρόκειται μόνο για ένα ματς δεύτερης αγωνιστικής ομίλων της διοργάνωσης, αλλά ειδικά για τη μία ομάδα είναι ένας τελικός… περηφάνιας. Ισπανία και Γερμανία κοντράρονται απόψε (21:00, ANT1) στο «Αλ-Μπαΐτ» για τον 5ο όμιλο και τα σενάρια που ήθελαν τις δύο ομάδες να προκρίνονται… περίπατο έχουν ήδη σβηστεί.

Η Γερμανία με την ήττα που υπέστη στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία υποχρεούται να «τρέξει» και να παίξει τα… ρέστα της στο αποψινό ματς κόντρα στην ισχυρή Ισπανία, διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανό να βιώσει δεύτερο συνεχόμενο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, αφού ανάλογο κάζο είχε και στα γήπεδα της Ρωσίας σε όμιλο με Σουηδία, Μεξικό και Νότιο Κορέα.

Απο την πλευρά της, η «φούρια ρόχα» πραγματοποίησε μια ολοκληρωτική εμφάνιση στην πρεμιέρα με την Κόστα Ρίκα, αφού την ισοπέδωσε με το επιβλητικό 7-0 και μένει να αποδειχθεί αν είναι ίδια σε τόσο τρομερή αγωνιστική κατάσταση ή αν τελικά η Κόστα Ρίκα της το έκανε πραγματικά τόσο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση, οι Ισπανοί με αυτή τη νίκη τους δεν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όπως οι Γερμανοί, αλλά έχουν την ευκαιρία να στείλουν στο σπίτι έναν θεωρητικά διεκδικητή του τροπαίου.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στις 17 Νοεμβρίου του 2020, δηλαδή πριν από ακριβώς δύο χρόνια, με τους Ισπανούς να διαλύουν τους Γερμανούς 6-0 για το Nations League.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, η Ισπανία παρά το γεγονός ότι δεν έχει θέματα τραυματισμών ή τιμωριών θα προβεί σε αλλαγές, με τον Λουίς Ενρίκε να ξεκαθαρίζει ότι αφού έχει τη δυνατότητα, θέλει να κρατήσει την ομάδα του σε υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης και… φρεσκάδας. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως παίκτες όπως ο Καρβαχάλ ή ο Μοράτα διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, άρα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δύσκολα μπορεί να κάνει κανείς λόγο για «δεύτερες» επιλογές.

Από την πλευρά της Γερμανίας δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διαχείρισης, αλλά η ανάγκη χρησιμοποίησης και αξιοποίησης των καλύτερων δυνατών μονάδων, με τον Χάνζι Φλικ να περιμένει πρώτον την εκμετάλλευση των ευκαιριών, γιατί με την Ιαπωνία το πιθανό… 4-0 έγινε 1-2 και δεύτερον την πρωτοβουλία των προσωπικοτήτων του ρόστερ. Σε τακτικό επίπεδο, το… απίθανο με τον βαρύ Ζίλε να χρησιμοποιείται ως δεξί μπακ δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ενώ κινδυνεύει η θέση του Γκνάμπρι στις θέσεις των εξτρέμ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισπανία (4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Αλμπα – Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι – Τόρες, Μοράτα, Όλμο

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Κέρερ, Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ – Κίμιχ, Γκιντογκάν – Χόφμαν (Γκνάμπρι), Μίλερ, Μουσιάλα - Χάβερτς