Δεκέμβριος 2022 - Δεκέμβριος 2023: Η ραγδαία αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας του Κωνσταντέλια - Πόσο κόστιζε πριν ένα χρόνο, πόσο σήμερα

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

Γιάννης Κωνσταντέλιας/©Intime

Δεκέμβριος 2022 - Δεκέμβριος 2023: Η ραγδαία αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας του Κωνσταντέλια - Πόσο κόστιζε πριν ένα χρόνο, πόσο σήμερα

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:30 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 15.12.2023

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να «τρελάνει» τόσο τα πλήθη όσο και τα νούμερα στο transfermarkt με τις εμφανίσεις και τα πεπραγμένα του.

Σε ένα ακόμα σπουδαίο βράδυ του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πρόσθεσε το όνομά του. Ο 20χρονος «μάγος» βρήκε δίχτυα στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ελσίνκι, κάνοντας την ανατροπή για την ομάδα του (2-1). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη με 4-2 κι ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο την πορεία του στους ομίλους του Europa Conference League, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με συγκομιδή 16 βαθμών σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι κι ο «Ντέλιας» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έως τώρα πορεία των «ασπρόμαυρων» στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Καμία φορά τα νούμερα δεν λένε την πλήρη αλήθεια για το πόσο σημαντικός είναι ένας ποδοσφαιριστής στην εμφάνιση της ομάδας του. Στα ματς των ομίλων ο Κωνσταντέλιας κατέγραψε ένα γκολ και μία ασίστ. Είχε πετύχει δύο ακόμα τέρματα στα προκριματικά του Conference League. Οι ενέργειες του, το γεγονός ότι τραβά πάνω του πάνω από έναν αντιπάλους, το απρόβλεπτο που έχει στον τρόπο παιχνιδιού του είναι μερικά από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο. 

Προφανώς οι... παραστάσεις που δίνει ο 20χρονος βιρτουόζος (γεννηθείς στις 5 Μαρτίου 2003) δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά χαρίζει απλόχερα θέαμα και στις ελληνικές διοργανώσεις. Το γεγονός ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος της σεζόν 2022-23 κι ότι βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα της περσινής σεζόν στη Stoiximan Super League επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. 

Η εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας 

Ασφαλώς η χρηματιστηριακή αξία του Βολιώτη μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ δεν μένει... ανεπηρέαστη. Στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Opap Arena, ο «Ντέλιας» θα πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού από τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Εκείνη την περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή, έφτανε τις 400.000 ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt. 

Τον Δεκέμβριο η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε στο 1.000.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 250% και τον Φεβρουάριο εκτοξεύτηκε στα 4.000.000 ευρώ. Εκείνο τον μήνα θυμίζουμε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» «έδεσε» τον Γιάννη Κωνσταντέλια με νέο συμβόλαιο, αφού οι «ασπρόμαυροι» ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με το next big thing του Δικεφάλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τρεις μήνες αργότερα και με την ολοκλήρωση της σεζόν η αξία του «wonderkid» του ΠΑΟΚ, σύμφωνα πάντα με το transfermarkt έφτασε στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Ο «Ντέλιας» το έχει πιάσει από εκεί που το άφησε και τη φετινή σεζόν. Ως τώρα μετρά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας έξι γκολ και τρεις ασίστ κι η χρηματιστηριακή του αξία πλέον υπολογίζεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο έχει σημειώσει αύξηση 800%! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντέλιας βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους 60 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2003. Το όνομα του 20χρονου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα των Τζουντ Μπέλιγχαμ, Τζαμάλ Μουσιάλα, Τσάβι Σίμονς κ.ά.