Ξεκάθαρος ο Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ για τον Τεν Χαχ!

Ξεκάθαρος ο Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ για τον Τεν Χαχ!

Sportal newsroom 23:01 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 07.11.2023

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πίστη στο έργο του Έρικ Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά του για το τι πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Έρικ Τεν Χαχ εν μέσω εικασιών για το μέλλον του Ολλανδού. 

Η νίκη των «κόκκινων διαβόλων» με 1-0 επί της Φούλαμ το Σαββατοκύριακο έφερε στον προπονητή της Γιουνάιτεντ την απαραίτητη ανάπαυλα μετά το χειρότερο ξεκίνημα του συλλόγου σε μια σεζόν εδώ και 61 χρόνια. 

Πριν από τη νίκη της στο «Κρέιβεν Κότατζ», η Γιουνάιτεντ υπέστη συνεχόμενες ήττες από την Μάντσεστερ Σίτι (3-0) στην Premier League και τη Νιούκαστλ (0-3) στο Carabao Cup. Η θλιβερή αγωνιστική κατάσταση τους οδήγησε σε εικασίες ότι ο Τεν Χαχ θα μπορούσε να απολυθεί, με τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν και τον προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρούμπεν Αμορίμ, να θεωρούνται πιθανοί αντικαταστάτες.

Ωστόσο, ο πρώην προπονητής και σύμβολο του συλλόγου, Φέργκιουσον, φέρεται να έχει πίτση στο έργο του Τεν Χαχ και δεν έχει καμία αμφιβολία ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ μπροστά. 

«Ο Έρικ έχει την ακλόνητη υποστήριξη του Σερ Άλεξ. Υποστηρίζει πάρα πολύ τον Έρικ από τότε που έφτασε στο κλαμπ. Είναι εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που κάνει και, συγκεκριμένα, από τον τρόπο που έχει πάρει μεγάλες αποφάσεις. Ο Σερ Άλεξ, όπως όλοι οι άλλοι, εύχεται τα αποτελέσματα να ήταν καλύτερα αυτή τη σεζόν. 

Ο Σερ Άλεξ πιστεύει ότι έχει δείξει το είδος του χαρακτήρα και της νοοτροπίας που απαιτούνται για να ανατρέψει τον σύλλογο - και πιστεύει ακράδαντα στον Έρικ αξίζει χρόνο, όπως είχε, για να πετύχει τα πράγματα στον σύλλογο. Αν ζητηθεί η γνώμη, αυτή είναι μια θέση που θα ήταν διατεθειμένος να καταστήσει σαφή σε οποιονδήποτε νέο επενδυτή θα έρθει στην ποδοσφαιρική ομάδα». 

Και πρόσθεσε: «Ο Σερ Άλεξ έπρεπε να παίρνει αποφάσεις συνεχώς κατά τη διάρκεια των χρόνων του προπονητή, οι οποίες ήταν δύσκολες και κινδύνευαν να τον βάλουν σε τροχιά σύγκρουσης με τους παίκτες του. Αλλά ποτέ δεν απέφυγε να κάνει αυτό που ένιωθε σωστό για τον σύλλογο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δείχνει και ο Έρικ, ειδικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πρόσφατη κατάσταση του Μάρκους Ράσφορντ».