Η Λίβερπουλ διαθέτει τη μεσαία γραμμή του μέλλοντος

Η Λίβερπουλ διαθέτει τη μεσαία γραμμή του μέλλοντος

Ιάσονας Τσίλης 10:10 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 01.09.2023

Μπορεί να μην κατάφερε να αποκτήσει έναν από τους καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους που επιθυμούσε, ωστόσο η Λίβερπουλ έχει πλέον ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ στο χώρο του κέντρου, επενδύοντας για το μέλλον.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά... επεισοδιακό για τον οργανισμό της Λίβερπουλ, με μαζικές αποχωρήσεις αλλά και αφίξεις, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων, αφορούσαν τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ένας από τους βασικούς λόγους της περσινής αποτυχημένης χρονιάς στην Premier League άλλωστε, ήταν η έλλειψη ενέργειας στο κέντρο, με τους Χέντερσον και Φαμπίνιο ειδικά, να είναι σκιές του εαυτού τους.

Οι «κόκκινοι» ωστόσο, δεν ήταν δεδομένο ότι επιθυμούσαν την αποχώρηση των εν λόγω παικτών, όμως τα «πετροδόλαρα» των Αράβων ήταν πολύ δελεαστικά και τελικά οι δύο πυλώνες της μεσαίας γραμμής της Λίβερπουλ αποχαιρέτησαν το σύλλογο, μαζί με τους Μίλνερ, Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν.

Έτσι, οι «ρεντς» προχώρησαν σε ολικό rebuild στον άξονα, αποκτώντας τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι Μακάλιστερ και Σομποζλάι ήταν οι πιο ηχηρές κινήσεις και οι δύο αυτοί παίκτες αποτελούν τα βασικά όπλα στη νέα έκδοση του κέντρου της ομάδας. Το μεγάλο πρόβλημα για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ είναι η απουσία ενός καθαρόαιμου «εξαριού».

Δόθηκε μεγάλη μάχη με την Τσέλσι για τους Καϊσέδο και Λάβια, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι «μπλε» βγήκαν νικητές. Η Λίβερπουλ αναπόφευκτα στράφηκε σε άλλες λύσεις και απέκτησε τον Γουατάρου Έντο από τη Στουτγκάρδη και τον Ράιαν Γκράβενμπερχ από τη Μπάγερν Μονάχου. Δύο περιπτώσεις διαφορετικές, με τον Έντο να είναι ένας ποδοσφαιριστής πιο έμπειρος με αρκετά χρόνια παρουσίας στη Bundesliga και τον Γκράβενπερχ να θεωρείται από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στη θέση του, σε ηλικία 21 ετών. Κανείς από τους δύο όμως, δεν είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, ο παίκτης ο οποίος θα κάνει τη διαφορά.

Σε συνδυασμό με την ύπαρξη των Κέρτις Τζόουνς, Χάρβεϊ Έλιοτ και Στέφαν Μπαΐτσετις στον άξονα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διαθέτει ένα σύνολο έξι παικτών στον άξονα, οι οποίοι είναι κάτω των 25 ετών. Με εξαίρεση δηλαδή τον Έντο, η μεσαία γραμμή της ομάδας του Μέρσεισαϊντ σφύζει από νιότη και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Σίγουρα το κενό ενός παγκοσμίου κλάσης καθαρού αμυντικού μέσου, ενδέχεται να πλήξει τη Λίβερπουλ ως ένα βαθμό, όμως η επόμενη μέρα της, έξι φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, στην πιο νευραλγική θέση, προμηνύεται λαμπρή, αρκεί φυσικά να γίνει η σωστή διαχείρηση του κάθε ποδοσφαιριστή.