Ο Κλοπ απηύδησε για το ότι δεν τιμωρήθηκε ο Χάαλαντ: «Είναι γ*** αστείο»

Γιούργκεν Κλοπ

i

©Printscreen

Ο Κλοπ απηύδησε για το ότι δεν τιμωρήθηκε ο Χάαλαντ: «Είναι γ*** αστείο»

Κώστας Τόπας 14:27 - 06.12.2023

Απογοητευμένος για το γεγονός ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν τιμωρήθηκε για την επίθεση στον διαιτητή, είναι ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιμένει ότι δεν κρατάει... σκορ αφού ο Έρλινγκ Χάαλαντ γλίτωσε την ποινή και το πρόστιμο για την οργή του προς τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ στο ματς με την Τότεναμ την περασμένη Κυριακή (03/12). Ο Χούπερ άφησε αρχικά το παιχνίδι να συνεχιστεί αφού ο Νορβηγός είχε δεχτεί φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τα «σπιρούνια», με τον 23χρονο φορ να παίζει στη συνέχεια για τον Τζακ Γκρίλις, ο οποίος έφευγε ανενόχλητος στην αντεπίθεση, για να τον σταματήσει αμέσως ο διαιτητής γυρνώντας τη φάση πίσω.

Για πολλούς το περιστατικό είχε ομοιότητες με τον απόηχο της κόκκινης κάρτας του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στον αγώνα της Λίβερπουλ εναντίον της Νιουκάστλ τον Αύγουστο, όταν ο αρχηγός των «Reds» αποβλήθηκε από τον διαιτητή, Τζον Μπρουκς και στη συνέχεια τα έβαλε με τον διαιτητή για την απόφαση. Ο Ολλανδός στόπερ τιμωρήθηκε με επιπλέον αποκλεισμό από έναν αγώνα και πρόστιμο 100.000 λιρών σύμφωνα με τις υποτιθέμενες αυστηρότερες πειθαρχικές οδηγίες για τη νέα σεζόν.

Ωστόσο, ο Κλοπ δεν ανησυχεί πολύ για τη σύγκριση των περιστατικών και είπε εξοργισμένος σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν ξέρω. Τα περισσότερα χρόνια αυτό που έλεγε ο Βέρτζιλ δεν θα το είχε αναγνωρίσει κανείς. Γ*** αστείο δεν ήταν; Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είπε ο Χάαλαντ, δεν το είδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό, όταν το άκουσα, δεν ήταν "ωχ το καταλαβαίνουμε, δεν το καταλαβαίνουν". Εφόσον δεν ασχολείσαι συναισθηματικά είναι πολύ πιο εύκολο να το αποδεχτείς. Μάλλον θα το είχαν σκεφτεί και δεν έχω άποψη για το αποτέλεσμα».