Λούκας Πακετά: Αυτό είναι το ποντάρισμα και το παιχνίδι που του χάλασε τη μεταγραφή 100 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι

Λουκάς Πακετά

i

©Intime

Λούκας Πακετά: Αυτό είναι το ποντάρισμα και το παιχνίδι που του χάλασε τη μεταγραφή 100 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τσιακλής 18:59 - 23.08.2023

Το ποντάρισμα που οδήγησε σε «ναυάγιο» τη μεταγραφή του Λούκας Πακετά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα πράγματα με τον Λούκας Πακετά δεν πάνε και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Η Μάντσεστερ Σίτι τον προόριζε για αντικαταστάτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε που θα απουσιάσει τους επόμενους μήνες και έδινε μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο τελικά η μεταγραφή του δεν προχώρησε αφού ο Βραζιλιάνος βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Αγγλική Ομοσπονδία για παράνομο στοιχηματισμό. 

Το περιστατικό που φαίνεται ότι σήμανε συναγερμό στην Αγγλική Ομοσπονδία ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Άστον Βίλα τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό έγινε αφού παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός στοιχηματισμού στη Βραζιλία (που είναι η πατρίδα του) στο ποντάρισμα για να δεχθεί κάρτα ο μεσοεπιθετικός των «σφυριών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές πληρωμές πραγματοποιήθηκαν από καινούρια προφίλ. Επιπλέον πολλοί πόνταραν το μάξιμουμ ποσό που επιτρέπεται να μπει σε ποντάρισμα κίτρινης κάρτας. Αυτό τις πλείστες φορές είναι ένα ποσό κοντά στα 235 ευρώ αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει πάνω από 1,000 ευρώ.

Ο χορηγός της Γουέστ Χαμ, Betway, ήταν και η πρώτη από τις στοιχηματικές εταιρείες που ανησύχησε για αυτό το ποντάρισμα και έστειλε αναφορά στη Διεθνή Ένωση Στοιχηματικής Αξιοπιστίας, στη FIFA και στην FA. Έκτοτε ξεκίνησε μια κρυφή έρευνα και ο Πακετά δεν ήταν ενημερωμένος για αυτήν μέχρι την περασμένη Τετάρτη (16/08). Οι πληροφορίες έφτασαν στο αυτί και της Μάντσεστερ Σίτι και όπως προαναφέραμε η μεταγραφή τους στους «πολίτες» ναυάγησε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιθετικός της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνεϊ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ μηνών από τα γήπεδα λόγω του παράνομου στοιχηματισμού, στον οποίο κρίθηκε ένοχος. Πάντως σε μια πάρομοια περίπτωση που ο Γκράνιτ Τσάκα αντιμετώπιζε κατηγορίες για μια κίτρινη κάρτα σε παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Λιντς το 2021, οι έρευνες διάρκεσαν για 18 μήνες και τελικά δεν βρέθηκαν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Ελβετό μέσο.