Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι ή αλλιώς Δαυίδ εναντίον Γολιάθ - Η χαοτική διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Ρομπ Έντουαρντς - Πεπ Γκουαρδιόλα

Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι ή αλλιώς Δαυίδ εναντίον Γολιάθ - Η χαοτική διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Κώστας Τσιακλής 11:30 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 10.12.2023

Λούτον και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που θυμίζει περισσότερο την ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ, όπου ο μικρόσωμος νίκησε τον γιγάντιο αντίπαλο του.

Η δράση στην 16η αγωνιστική της Premier League συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής (10/12) με τέσσερις αναμετρήσεις. Μια από αυτές είναι και το Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς που μπορεί να παρομοιαστεί με την κόντρα του Δαυίδ με τον Γολιάθ. 

Αρχικά να σημειώσουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην 4η θέση της Premier League με 30 βαθμούς και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη που θα την φέρει στο -4 από την κορυφή και τη Λίβερπουλ. Από την άλλη η Λούτον πραγματοποιεί μια φιλότιμη προσπάθεια ωστόσο βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού με εννέα βαθμούς (έχει έναν λιγότερο από την 17η Έβερτον). 

Η διαφορά στο γρασίδι είναι πέραν από εμφανής αφού η Μάντσεστερ Σίτι έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της τα τελευταία χρόνια ενώ η Λούτον κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία μετά από 21 χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η Σίτι διατηρεί την καλύτερη επίθεση (36 γκολ) και την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (17 γκολ), με τη Λούτον να έχει την 3η χειρότερη επίθεση (16 γκολ) και την τρίτη χειρότερη άμυνα (30 γκολ).  

Επίσης το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων είναι το πλέον αντίθετο καθώς η Μάντσεστερ Σίτι αρέσκεται στο παιχνίδι κατοχής με άμεση πίεση, εναλλαγές συστημάτων και προσώπων σε διάφορες θέσεις, την ίδια ώρα που η Λούτον είναι πιστή στο πλάνο του Έντουαρντς και προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, στατικών φάσεων και πλαγίων άουτ!

Η χαοτική διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία

Η συζήτηση αυτή δεν γίνεται μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς, που σε πολύ μεγάλο βαθμό καθορίζουν και αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο. Την Κυριακή (10/12) λοιπόν η πιο ακριβή ομάδα της Premier League πάει στην έδρα της πιο «φτωχής» σε χρηματιστηριακή αξία ομάδας.

Η Μάντσεστερ Σίτι λοιπόν βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, με την αξία του ρόστερ της να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ! Από την άλλη η χρηματιστηριακή αξία της Λούτον είναι κάτω από 100 εκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα η αξία της ανέρχεται περίπου στα 87 εκατομμύρια ευρώ και για αυτό βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας.

Ένα ακόμα τρομερό στατιστικό είναι ότι ο Γιόσκο Γκβάρντιολ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λειψία με 90 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό μεγαλύτερο από τη συνολική αξία του ρόστερ της Λούτον! Πιο ακριβή ήταν επίσης η μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις που κόστισε στους «πολίτες» περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη η ακριβότερη μεταγραφή των «Hatters» είναι αυτή του Ράιαν Τζάιλς με περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ από τη Γουλβς.

Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!