Ο Μακρόν με δάκρυα στα μάτια συνεχάρη τους παίκτες στα αποδυτήρια: «Είχατε την καρδιά, την πείνα και την επιθυμία...» (vid)
i

Ο Εμάνουελ Μακρόν στα αποδυτήρια/©PrtScr

Ο Μακρόν με δάκρυα στα μάτια συνεχάρη τους παίκτες στα αποδυτήρια: «Είχατε την καρδιά, την πείνα και την επιθυμία...» (vid)

Κώστας Τόπας 08:54 - 19.12.2022

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το τέλος του τελικού με την Αργεντινή, συνεχάρη τους «τρικολόρ» για την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η Γαλλία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή. Μετά το τέλος του σπουδαίου τελικού, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατέβηκε στα αποδυτήρια, προκειμένου να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του Ντιντιέ Ντεσάν για την προσπάθειά τους.

Με δάκρυα στα μάτια, ο Μακρόν τόνισε ότι οι Γάλλοι πολίτες είναι υπερήφανοι αφού με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η εθνική ομάδα ενθουσίασε τους οπαδούς σε όλο το κόσμο. Στο τέλος της μικρής αλλά ουσιαστικής του ομιλίας αγκαλιάστηκε με τον προπονητή της ομάδας, Ντιντιέ Ντεσάν.

«Έχετε κάνει εκατομμύρια Γάλλους άντρες και γυναίκες να ονειρεύονται μέχρι στιγμής. Και ακόμα σήμερα, τους έχετε κάνει όλους υπερήφανος. Εχετε κάνει δισεκατομμύρια ανθρώπους να ονειρεύονται που παρακολούθησαν αυτόν τον αγώνα. Επειδή παίξατε υπέροχο ποδόσφαιρο και σπουδαία. Στη ζωή, είναι το ίδιο, κάτι λείπει, αυτή είναι η ζωή, αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι 'αυτό, αλλά είχατε την καρδιά, την πείνα, την επιθυμία και το ταλέντο να φτάσετε ως εδώ.

 Μόνο για αυτό, εγώ ήθελα να έρθω να σας δω για να σας ευχαριστήσω. Κάνατε Γαλλίδες και Γάλλους να ονειρεύονται όσους το είχαν ανάγκη», είπε ξανά ο Εμανουέλ Μακρόν, μπροστά σε φανερά απογοητευμένους παίκτες. Απόψε θα είναι δύσκολο, αλλά αύριο θα επιτεθούμε ξανά γιατί έτσι θα τους κερδίσουμε. Εγώ, σε κάθε περίπτωση, είμαι περήφανος για εσάς. Ζήτω η Δημοκρατία και ζήτω η Γαλλία», ήταν τα λόγια του Μακρόν προς τους παίκτες.