Με τεράστια καθυστέρηση θα αφιχθεί στο Μπουένος Άιρες το αεροπλάνο που μεταφέρει τους πρωταθλητές κόσμου
i

Αργεντινή/ ©Intime

Με τεράστια καθυστέρηση θα αφιχθεί στο Μπουένος Άιρες το αεροπλάνο που μεταφέρει τους πρωταθλητές κόσμου

Πάνος Μαλακτάρης • 13:50 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Απόγευμα τους περίμεναν οι συμπατριώτες τους, ξημερώματα τελικά θα τους δουν μπροστά τους. Υπήρξε καθυστέρηση άνω των 7 ωρών κατά την αναχώρηση της αποστολής από το Κατάρ, ενώ θα προηγηθεί ανεφοδιασμός στη Ρώμη

Η υπομονή των Αργεντινών φιλάθλων θα πρέπει να πάρει παράταση αρκετών ωρών, μιας και η άφιξη της πρωταθλήτριας κόσμου «μπιανκοσελέστε» θα γίνει αρκετές ώρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθιστώντας τελικά τους πανηγυρισμούς σε μεταμεσονύκτιο ραντεβού. 

Σε μια χώρα πάντως που ζει και αναπνέει κυριολεκτικά για το ποδόσφαιρο, που οι φίλαθλοι πραγματικά όλων των αποχρώσεων ενώνονται σαν αδέρφια όποτε αγωνίζεται η εθνική τους ομάδα, λίγες ώρες δεν πρόκειται να κάνουν ουσιαστικά μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν στις αποσκευές τους φέρουν το τρόπαιο που περίμεναν από το 1986. 

Έτσι για λόγους που δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί και που μικρή σημασία τελικά έχουν-εκτός αν είσαι Αργεντινός και μας διαβάζεις από κάποια κεντρική πλατεία του Μπουένος Άιρες περιμένοντας καρτερικά-η πτήση από τη Ντόχα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Ωστόσο όπως βλέπουμε και στο flightradar, την γνωστή πλατφόρμα παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, η πτήση AR1915 της Aerolineas Argentinas αναχώρησε τελικά στις 10.44, με καθυστέρηση λίγο παραπάνω από 7 ώρες. 

Η σχεδόν πάντα απαραίτητη σε υπερατλαντικά ταξίδια στάση για ανεφοδιασμό θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, οπότε με πρόχειρους υπολογισμούς αυτή την ώρα ο Μέσι και η παρέα του πρέπει να βρίσκονται πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. «Que miras bobo? Tο σηκώσαμε!», θα μπορούσε να λέει ο Λίο στους εν Ελλάδι αμφισβητίες του. 

Η πτήση αναμένεται τελικώς στην Αργεντινή κατά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με το γλέντι υποδοχής να αναμένεται κυριολεκτικά να κρατήσει μέχρι το ξημέρωμα. Ανυπομονούμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας να δούμε το χαμό που είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει.