Όταν ο Λεβαντόβσκι έμαθε πως η Σαουδική Αραβία σκόραρε (vid)
i

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι/©PrtScreen

Όταν ο Λεβαντόβσκι έμαθε πως η Σαουδική Αραβία σκόραρε (vid)

Κώστας Τόπας 11:31 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 01.12.2022

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι μόλις ενημερώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία σκόραρε απέναντι στο Μεξικό πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, μιας και με αυτόν τον τρόπο η Πολωνία προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Πολωνίας και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία ήττα γλυκιά για τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και την παρέα του μιας και στο τέλος πήραν κι αυτοί την πρόκριση για τους «16». Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο η Πολωνία πέρασε από... χίλια κύματα.

Κι αυτό διότι η πρόκριση κρινόταν στο νήμα. Ειδικά μετά το 67ο λεπτό της αναμέτρησης Αργεντινής - Πολωνίας, η υπόθεση πρόκριση δεν κρίνονταν αποκλειστικά στο γκολ αλλά στην κίτρινη κάρτα! Τη στιγμή που η «Αλμπισελέστε» διπλασίασε τα τέρματά της προκρίθηκε ως πρώτη του γκρουπ, ενώ την ίδια στιγμή το Μεξικό ήταν επίσης 2-0 μπροστά κόντρα στην Σαουδική Αραβία.

Ετσι, Πολωνοί και Μεξικανοί είχαν τους ίδιους βαθμούς στον όμιλο (από 4), όπως και διαφορά τερμάτων (0) αλλά και επίθεση (2)! Το επόμενο κριτήριο είναι εκείνο του fair play και ποια ομάδα έχει τις λιγότερες κίτρινες! Εκείνη τη στιγμή η Πολωνία είχε από τέσσερις στην διοργάνωση και το Μεξικό επτά, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα.

Στο 78' της αναμέτρησης Αργεντινής - Πολωνίας, ο Κριχόβιακ  «κιτρινίστηκε» και το επιμέρους σκορ έγινε 5-7 για την ομάδα του, ενώ αμέσως μετά ο Αντούνα βρέθηκε για το Μεξικό φάτσα με το 3-0 χωρίς να το πετύχει. Η αγωνία κορυφώθηκε στις καθυστερήσεις. Εκεί όπου στο 90+2', ο Ταλιαφίκο λίγο έλειψε να πετύχει το 3-0 για την Αργεντινή. Ενα γκολ που θα πανηγυρίζονταν έξαλλα στο Μεξικό αφού θα το ανέβαζε δεύτερο στη βαθμολογία.

Αυτό όμως δεν συνέβη και η συγκεκριμένη αναμέτρηση έληξε. Από την άλλη σε αυτή του Μεξικού με την Σαουδική Αραβία, απέμεναν ελάχιστα λεπτά για την λήξη. Ο «Αζτέκοι» πίεζαν για την επίτευξη ενός τέρματος και είχαν βγει μπροστά. Από την άλλη, οι Σαουδάραβες κατάφεραν στο 90'+5' να μειώσουν με τον Αλνταουσαρί σε 2-1.

Το γκολ αυτό αποδείχθηκε «χρυσάφι» για τους Πολωνούς, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση, δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση των δύο παιχνιδιών.