Το αρνητικό ρεκόρ του Μέσι στα πέναλτι σε Μουντιάλ (pic & vid)
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Το αρνητικό ρεκόρ του Μέσι στα πέναλτι σε Μουντιάλ (pic & vid)

Κώστας Τόπας 10:32 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 01.12.2022

Η Αργεντινή μπορεί να επικράτησε 2-0 της Πολωνίας, ωστόσο άπαντες στέκονται στο χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι...

Η «Αλμπισελέστε» με 2-0 ξεπέρασε το εμπόδιο της Πολωνίας κι έκλεισε μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Ενα από τα βασικά θέματα συζήτησης στις τάξεις των Αργεντινών δεν είναι τόσο η νίκη όσο είναι το χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Βόιτσεκ Σέζνι επιχείρησε να κάνει μια... αχρείαστη έξοδο, βρίσκοντας τον Αργεντινό στο κεφάλι.

Μέσι και Σέζνι τέθηκαν αντιμέτωποι, αλλά ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να σκοράρει για 107η φορά στην καριέρα του από την «λευκή» βούλα. Συγκεκριμένα, διάλεξε την δεξιά γωνία της εστίας, νικήθηκε από τον πορτιέρε της Γιουβέντους κι... έγραψε αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του.

Ποιο είναι αυτό; Οτι κανένας παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έχει δει αντίπαλο τερματοφύλακα να του αποκρούει πέναλτι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. 

Οπως επίσης ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι, κανένας, πλην του Λιονέλ Μέσι και του Ασαμόα Γκιάν, δεν έχει αστοχήσει από την άσπρη βούλα, δύο φορές στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελευταία φορά που ο «Pulga» αστόχησε σε πέναλτι σε Μουντιάλ ήταν σε αυτό του 2018, στο 1-1 απέναντι στην Ισλανδία, με τον Χάλντορσον να αποκρούει!