Με τις εντυπώσεις οι ΗΠΑ, με το προβάδισμα πρόκρισης η Αγγλία
i

Αγγλία-ΗΠΑ/ⒸIntime

Με τις εντυπώσεις οι ΗΠΑ, με το προβάδισμα πρόκρισης η Αγγλία

Sportal newsroom 22:53 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 26.11.2022

Μπορεί οι ΗΠΑ να ήταν σαφώς ανώτερες στην αναμέτρηση με την Αγγλία, όμως έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα το οποίο φέρνει τα «τρία λιοντάρια»... αγκαλιά με τους «16» του Μουντιάλ.

Football vs Soccer 0-0! Οι ΗΠΑ είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και τις ευκαιρίες για να πάρουν το «τρίποντο», όμως δεν τις αξιοποίησαν και η Αγγλία παρότι ήταν κάκιστη κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, που την φέρνει μια... ανάσα από το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι Αμερικανοί δυσκόλευαν πολύ τους Άγγλους στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς πίεζαν ψηλά, κάτι το οποίο όμως έφερνε και προβλήματα στα μετόπισθεν, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ να βγαίνει αρκετές φορές απειλητικά στις αντεπιθέσεις.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άγγιξαν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό, με τον ΜακΚένι να βρίσκει τον Μούσα, αυτός να σπάει στον Πούλισικ και εκείνος να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μάουντ είδε τον Τέρνερ να βγάζει εντυπωσιακά ένα σουτ του από τα όρια της περιοχής.

Στην επανάληψη και όσο περνούσε ο χρόνος οι ΗΠΑ ανέβαζαν ρυθμό, δείχνοντας πως στόχος τους ήταν η νίκη, αλλά όσες ευκαιρίες κατάφεραν αν δημιουργήσουν τις σπατάλησαν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει χωρίς σκορ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, 4-3-3): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μάουντ, Μπέλινγχαμ (68' Χέντερσον), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Σάκα (77' Ράσφορντ), Κέιν.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπεράλτερ, 4-3-3): Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ριμ, Ζίμερμαν, Ντεστ (77' Μουρ), Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (77' Άαρονσον), Πούλισικ, Γουεά (83' Ρέινα), Ράιτ (83' Σάρτζεντ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πούλισικ, που τράνταξε το δοκάρι στο 37ο λεπτό ήταν η κορυφαία στιγμή του αγώνα. Και αν η μπάλα είχε βρεθεί λίγα εκατοστά πιο κάτω, η ιστορία θα είχε γραφτεί αλλιώς.

MVP: Ο ΜακΚένι ήταν ο κατακτητής της μεσαίας γραμμής και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Παρόλο που οι ΗΠΑ ήταν ανώτερες και πιο επικίνδυνες, ο Πίκφορντ χρειάστηκε να κάνει μόλις μια απόκρουση σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Η οδηγία του Γκρεγκ Μπεράλτερ να μην «κλειστούν» στο μισό του γηπέδου οι παίκτες του λόγω της διαφοράς δυναμικής, αλλά να πιέσουν ασφυκτικά με τις γραμμές ψηλά, προκειμένου να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν, προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ουαλία και ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί είναι να ηττηθεί με διαφορά τεσσάρων γκολ (29/11, 21:00), ενώ οι ΗΠΑ παίζουν τελικό πρόκρισης με το Ιράν (29/11, 21:00).