Οι Πορτογάλοι «βράζουν» με τον Αργεντινό διαιτητή: «Δώστε το από τώρα στον Μέσι»
i

Οι διαμαρτυρίες των Πορτογάλων στον διαιτητή/©Intime

Οι Πορτογάλοι «βράζουν» με τον Αργεντινό διαιτητή: «Δώστε το από τώρα στον Μέσι»

Κώστας Τόπας 08:56 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 11.12.2022

Οι Πορτογάλοι δεν έχουν χωνέψει τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας μάλιστα κι αρκετά παράπονα από τον την διατησία.

Οργή επικρατεί στις τάξεις της Πορτογαλίας με τη διαιτησία του Αργεντινού ρέφερι, Φακούντο Τέγιο, στο ματς με το Μαρόκο, το οποίο έκανε την έκπληξη και κατάφερε να βγάλει εκτός την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με το τέλος της αναμέτρησης, ο κεντρικός αμυντικός Πέπε τα έβαλε με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τον ορισμό του Αργεντινού διαιτητή, Φακούντο Τέγιο, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για απόφαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μέσι και της Αργεντινής.

«Είναι απαράδεκτο ότι μας σφύριξε σήμερα Αργεντινός διαιτητής έπειτα από όσα έγιναν χθες, με τον Μέσι να παραπονιέται! Μετά από αυτό που είδα σήμερα, μπορούν να δώσουν τον τίτλο στην Αργεντινή. Δεν παίξαμε τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο. Η μόνη ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο ήμασταν εμείς. Είχαμε την ποιότητα να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν το κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος στόπερ της Πόρτο.

Στο παιχνίδι και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος εκτόξευσε κι αυτός με τη σειρά του, βέλη κατά της FIFA.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν Πορτογάλοι διαιτητές, αλλά να υπάρχει Αργεντινός σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι το λιγότερο παράξενο. Δεν ξέρω αν θα δώσουν το τρόπαιο στην Αργεντινή. Θα πω αυτό που θέλω και να πάνε να γα@@@@υν. Είναι πολύ παράξενο ότι ένας διαιτητής από χώρα που αγωνίζεται ακόμα στη διοργάνωση διευθύνει δικό μας αγώνα. 

Έγειρε το παιχνίδι ξεκάθαρα υπέρ των αντιπάλων μας. Στο πρώτο μέρος υπάρχει καθαρό πέναλτι εις βάρος μου χωρίς αμφιβολία, γιατί είμαι μόνος μου και δεν θα έπεφτα ποτέ ενώ είμαι απέναντι από τον τερματοφύλακα με ευκαιρία να σουτάρω.

Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Το Μαρόκο αμύνθηκε πολύ καλά και πρέπει να το συγχαρούμε. Αυτοί που προκρίνονται πάντα το αξίζουν, βρίσκονται άξια στην επόμενη φάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για την ιστορία πάντως στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Βραζιλίας, η FIFA όρισε διαιτητή τον Μάικλ Όλιβερ, του οποίου η εθνική ομάδα (Αγγλία) συμμετείχε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου...