Η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φλέκεν

Μαρκ Φλέκεν

i

©PrtSrc

Η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φλέκεν

Κώστας Τσιακλής 13:11 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 31.05.2023

Ο Μαρκ Φλέκεν αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μπρέντφορντ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027 και άνοιξε πιθανότατα το δρόμο της εξόδου στον Νταβίντ Ράγια που βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ομάδων.

Ο Ολυμπιακός μετά τη συμφωνία του με τον Αντόνιο Κορδόν, έχει εναποθέσει τα βασικά του ζητήματα στον Ισπανό τεχνικό διευθυντή. Αυτός είναι που έχει τον πλήρη φάκελο του Ολυμπιακού. Και της σεζόν που τελείωσε, αλλά και με τις λίστες παικτών και προπονητών που είχαν προταθεί στην ομάδα, πριν αυτός αναλάβει.

Η Μπρέντφορντ προχώρησε στην πρώτη της μεταγραφή για την περίοδο 2023-2024 αφού ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα, Μαρκ Φλέκεν, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Φράιμπουργκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αναμένεται ακόμα η διεθνής άδεια και η άδεια αργασίας του ποδοσφαιριστή. 

Ο Ολλανδός γκολκίπερ πέρασε από ιατρικά και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027. Ο δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αναφέρει πως το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είχε ως ρήτρα ο Φλέκεν

Η ανακοίνωση της Μπρέντφορντ αναφέρει: «Η Μπρέντφορντ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του τερματοφύλακα Μαρκ Φλέκεν από τη Φράιμπουργκ, με την επιφύλαξη διεθνούς άδειας και άδειας εργασίας». 

Ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, με τη σειρά του δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε τον Μαρκ. Είναι ένας παίκτης με πολλή ποιότητα που θα ενισχύσει την ομάδα τερματοφυλάκων μας. Έχει μεγάλη εμπειρία και έρχεται μαζί μας μετά από δύο σπουδαίες σεζόν με τη Φράιμπουργκ, η οποία μόλις είχε μια κορυφαία σεζόν στην Bundesliga, τερματίζοντας 5η και προκρίθηκε στο Europa League. Ήταν ένα μεγάλο μέρος της ομάδας εκεί και τώρα έρχεται σε εμάς και ελπίζω να κάνει τον όμιλο καλύτερο και την ομάδα καλύτερη. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και άνετος με την μπάλα στα πόδια του. Η διανομή του είναι πολύ εντυπωσιακή». 

Η απόκτηση του Φλέκεν ανοίγει πιθανότατα το δρόμο στον Νταβίντ Ράγια να αποχωρήσει από το σύλλογο. Ο Ισπανός γκολκίπερ αρνείτε να υπογράψει νέο συμβόλαιο και βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο διαφόρων μεγάλων ομάδων της Αγγλίας. Ο Ράγια δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μπρέντφορντ μέχρι τον Ιούνιο του 2024. 

Ο Φλέκεν ήταν στη Φράιμπουργκ από το 2018 και πραγματοποίησε συνολικά 96 συμμετοχές. Τη φετινή σεζόν ο 29χρονος άσος είχε 44 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με τις δύο να έρχονται στους αγώνες με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League.