Νότια Κορέα - Πορτογαλία: Χωρίς τον Μπέντο οι Ασιάτες, για την πρωτιά οι Ίβηρες
i

Ρονάλντο/©Intime

Νότια Κορέα - Πορτογαλία: Χωρίς τον Μπέντο οι Ασιάτες, για την πρωτιά οι Ίβηρες

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:38 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι «ερυθρόλευκοι» Χουάνγκ Ιν-μπέομ και Χουάνγκ Ουί-τζο χρειάζονται μόνο τη νίκη για την πρόκριση.

Η Νότια Κορέα μοιράστηκε τους βαθμούς με την Ουρουγουάη (0-0) στην πρεμιέρα αλλά η ήττα από την Γκάνα με σκορ 3-2 την «κόλλησε» στον τοίχο. Ο Πάουλο Μπέντο ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του Άγγλου Άντονι Τέιλορ και διαμαρτυρήθηκε έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα καθίσει στον πάγκο στο παιχνίδι που θα τεθεί αντιμέτωπος με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία είχε καθοδηγήσει στο Μουντιάλ του 2014. Η Νότια Κορέα θέλει μόνο τη νίκη και να μην κερδίσει η Γκάνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ουρουγουάη τότε η πρόκριση θα κριθεί στη μεταξύ τους διαφορά των τερμάτων. 

Ο Μπέντο ηρέμησε αργότερα και ζήτησε συγγνώμη: «Το είπα στους παίκτες μου το λέω και δημόσια. Ο διαιτητής δεν σεβάστηκε την ομάδα μας, η αντίδρασή μου όμως δεν ήταν σωστή». O Χουάνγκ Χι Τσαν δεν έχει παίξει ακόμα στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ο επιθετικός της Γουλβς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό και παραμένει αμφίβολος.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Κιμ Σουνγκ-γκιου – Κιμ Μουν-χουάν, Κιμ Μιν-τζάε, Κιμ Γιανγκ-γκουόν, Κιμ Τζιν-σου – Χουάνγκ Ιν-μπέομ, Τζουνγκ Γου-γιανγκ – Λι Κανγκ-ιν, Λι Τζάε-σουνγκ, Σον Χέουνγκ-μιν – Τσο Γκε-σουνγκ. 

Θέλει να αποφύγει τη Βραζιλία στους «16»

Η Πορτογαλία νίκησε σε ματς θρίλερ τη Γκάνα (3-2) και πιο εύκολα την Ουρουγουάη (2-0). Η πρόκριση είναι δεδομένη ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη για να αποφύγει τη Βραζιλία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας στο ματς με την Ουρουγουάη χρεώθηκε στον Μπρούνο Φερνάντες και όχι στον Κριστιάνο Ρονάλντο που πανηγύρισε. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί στη FIFA, παίρνοντας το μέρος του σούπερ σταρ της ομάδας!!! 

Ο Ντανίλο Περέιρα παραμένει τραυματίας με κάταγμα στα πλευρά από την πρεμιέρα. Ο Νούνο Μέντες χάνει το Μουντιάλ μετά τον αγώνα με την Ουρουγουάη. Αγώνα δρόμου κάνει ο Οτάβιο αλλά λογικά ο Σάντος δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του σε αυτό το ματς. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Θέλουμε να κερδίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον όμιλο στην πρώτη θέση. Παίζουμε με έναν αντίπαλο με μπόλικη ποιότητα. Έχει δώσει εξαιρετικά παιχνίδια αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε. Είναι μια γρήγορη ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι σε καλή φόρμα όμως όταν παίζεις κάθε 4 μέρες εμπεριέχει τον κίνδυνο τραυματισμού». 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Ντιόγκο Κόστα – Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Γκερέϊρο – Καρβάλιο, Νέβες, Μπ. Φερνάντες – Ζοάο Φέλιξ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι φιλοξενεί στις 17:00 το Education City Stadium (45.350), που βρίσκεται στην πόλη Άλ Ραγιάν. Διαιτητής θα είναι ο Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή).