«Ντιέγκο, άξιζε να αποβληθεί ο Μπέκαμ;» - Η απάντηση του Σιμεόνε για την κόκκινη κάρτα στον Άγγλο αποτελεί την επιτομή της ειλικρίνειας (vid)

«Ντιέγκο, άξιζε να αποβληθεί ο Μπέκαμ;» - Η απάντηση του Σιμεόνε για την κόκκινη κάρτα στον Άγγλο αποτελεί την επιτομή της ειλικρίνειας (vid)

Κώστας Τσιακλής 15:38 - 15.10.2023

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσε μια άκρως ειλικρινή απάντηση στην ερώτηση αν έπρεπε να αποβληθεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στο ματς της Αργεντινής με την Αγγλία το 1998.

Το επίσημο βρετανικό προφίλ του Netflix κοινοποίησε ένα ωραίο βίντεο με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να καλείται να απαντήσει στο αν θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στο ματς Αγγλίας - Αργεντινής το 1998.

Η Αργεντινή λοιπόν αντιμετώπισε την Αγγλία σε παιχνίδι για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998. Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 (Μπατιστούτα, Ζανέτι/Σίρερ, Όουεν) και η πρόκριση στα προημιτελικά κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί νικήτρια αναδείχθηκε η «αλμπισελέστε» με 4-3, με τον Κάρλος Ρόα να αποκρούει τις εκτελέσεις των Ινς και Μπάτι.

Μια από τις φάσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος σούπερ σταρ είχε αποβληθεί στο 47' για χτύπημα εκτός φάσης στον νυν προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε. Αυτή η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες κρατούν μέχρι και σήμερα,

Το επίσημο βρετανικό προφίλ του Netflix κοινοποίησε ένα βίντεο με τη συγκεκριμένη φάση και διάφορα σχόλια από δημοσιογράφους και αναλυτές που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δόθηκε κόκκινη κάρτα. Σε αυτό το βίντεο ο ίδιος ο Μπέκαμ παραδέχεται πως έκανε λάθος ωστόσο δεν λέει κάτι για την ορθότητα της απόφασης, «Έκανα ένα χαζό λάθος, μου άλλαξε τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα τα λεφτά πάντως είναι η απάντηση του Ντιέγκο Σιμεόνε στην ερώτηση: «Έπρεπε να αποβληθεί ο Μπέκαμ»; Ο Αργεντινός προς τιμήν του ήταν ειλικρινής και παραδέχθηκε πως έκανε θέατρο. «Απολύτως όχι, απολύτως όχι. Η επαφή ήταν ελάχιστη, μπορείτε να δείτε ότι έκανα θέατρο. Έπεσα κάτω σαν να με χτύπησε δυνατά ο Μπέκαμ», ήταν η απάντηση του.

Η απάντηση του συνομιλητή του πάντως (μάλλον ήταν κάποιος σκηνοθέτης) ήταν επική αφού του είπε ότι είναι τόσο καλός ηθοποιός που θέλει να τον βάλει στην επόμενη ταινία του!