Η απάντηση της ΕΠΟ για την υπόθεση ντόπινγκ Έλληνα διεθνούς άσου

Η απάντηση της ΕΠΟ για την υπόθεση ντόπινγκ Έλληνα διεθνούς άσου

Γιώργος Σακελλαρίου 17:20 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 17.04.2024

Η ΕΠΟ ξεκαθάρισε, με αφορμή το θετικό δείγμα ντόπινγκ που εντοπίστηκε σε Έλληνα ποδοσφαιριστή, ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Στην ΕΠΟ βρίσκονται σε αναμονή επίσημων ενημερώσεων.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε ότι Έλληνας παίκτης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, στα ματς του περασμένου Μαρτίου με Καζακστάν και Γεωργία.

Στην ΕΠΟ τα γραφεία είναι κλειστά, λόγω της απεργίας, ωστόσο, και πάλι δεν υπάρχει κάποια επιστολή στην ηλεκτρονική αλληλογραφία. Αυτό τονίζει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν προχωρήσει η υπόθεση κι έχει ξεκάθαρη εικόνα η ΕΠΟ, τότε θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κι αντιδράσεις, όλα στο πλαίσιο των κανονισμών που ορίζει η FIFA.

Στην παρούσα φάση, πάντως, δεν έχουν στην ΕΠΟ εικόνα όχι μόνο για το ποιος είναι ο παίκτης, αλλά κι αν είναι θετικός στον έλεγχο που του έγινε.

Όλες οι ποινές που προβλέπονται για τον διεθνή παίκτη εάν βγει θετικό και το δεύτερο δείγμα ντόπινγκ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

17:05 - 17.04.2024

Όλες οι ποινές που προβλέπονται για τον διεθνή παίκτη εάν βγει θετικό και το δεύτερο δείγμα ντόπινγκ

Στην ΕΠΟ περιμένουν το αποτέλεσμα για το δεύτερο δείγμα του διεθνούς παίκτη, ο οποίος ήταν θετικός για ντόπινγκ στο πρώτο τεστ. Οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή παρατήρηση και πρόστιμο, έως διετή αποκλεισμό που είναι και το πιο σύνηθες, ενώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλεψη τεσσάρων ετών ή και δια βίου αποκλεισμό.

Στην ανακοίνωση της ελληνικής ποδοσφαιριστής ομοσπονδίας, λοιπόν, αναφέρεται: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».