O Ολυμπιακός ήταν «απειλή» ακόμη και στην χειρότερη σεζόν του την τελευταία πενταετία

Παίκτες Ολυμπιακού

i

© Intime

O Ολυμπιακός ήταν «απειλή» ακόμη και στην χειρότερη σεζόν του την τελευταία πενταετία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:25 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 25.04.2023

Ο Ολυμπιακός διανύει μία από τις πιο κακές σεζόν της τελευταίας πενταετίας του. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά είναι τρίτη στη Stoiximan Super League, έφτασε από το -12 να διεκδικεί πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε τη θητεία της στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Αδιαμφησβήτητα η χρονιά του Ολυμπιακού είναι μία από τις πιο «εφιαλτικές» την τελευταία πενταετία, αφού οι Πειραιώτες από νωρίς μπήκαν με το... αριστερό στη σεζόν 2022-23. Αφενός υπάρχει ο αποκλεισμός - σοκ από την Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, ο οποίος ήρθε μάλιστα με μία από τις χειρότερες εντός έδρας ήττες της ομάδας στην έδρα της (4-0). Αφετέρου υπάρχει η «φτωχή» επίδοση σε έναν όμιλο - του Europa League - τον οποίο η μοναδική αντίπαλος που... τρόμαζε ήταν η Φράιμπουργκ, με τις Ναντ και Κάραμπαγκ να αποτελούν θεωρητικά ισάξιους συλλόγους.

Στο πρωτάθλημα, την 14η αγωνιστική του ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος έχοντας φτάσει να βρίσκεται στο -12 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο -6 από τη δεύτερη ΑΕΚ, στο -2 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, στο +1 από τον πέμπτο Βόλο και στο +4 με τον Άρη. Τρεις μήνες αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο τρίτοι, μειώνοντας τη διαφορά στους 5 βαθμούς από τους «πράσινους» και στους 3 από την Ένωση, μπαίνοντας «σφήνα» με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια κατάκτησης της κορυφής, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν όπως και να έχει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Να δούμε λίγο τι - συνεχίζει να - συμβαίνει σε ροή αγώνα και πριν τις παρεμβάσεις του VAR;

Να δούμε λίγο τι - συνεχίζει να - συμβαίνει σε ροή αγώνα και πριν τις παρεμβάσεις του VAR;

Είναι κρίμα να κριθεί ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που το διεκδικούν δύο ομαδάρες, από τα λάθη των διαιτητών. Και πρέπει οι διαιτητές να αλλάξουν συμπεριφορά δίχως να περιμένουν το χέρι βοηθείας του VAR.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός στην κακή του χρονιά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας αντιπάλους που μόνο εύκολοι δεν αποδείχθηκαν. Διότι σε πρώτο χρόνο ο Ατρόμητος φέτος απέσπασε συνολικά από τους «ερυθρόλευκους» δύο ισοπαλίες, ενώ σε δεύτερο ο Άρης αποτέλεσε έναν από τους πιο δύσκολους φετινούς αντιπάλους του έχοντας μία νίκη στη Θεσσαλονίκη, μία ισοπαλία που το 2-0 έγινε 2-2 και τρεις ήττες που όλες ήρθαν με ένα γκολ διαφορά. Κόντρα σε μία ΑΕΚ, δε, που παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» επί της ουσίας το πολύ κακό του ματς και τα αμυντικά του λάθη σε ένα μόνο παιχνίδι (3-0).

Συμπερασματικά, λοιπόν, διανύοντας την χειρότερη σεζόν της τελευταίας πενταετίας, ο σύλλογος του Πειραιά είναι τρίτος στο πρωτάθλημα, έχει εξασφαλισμένο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (ακόμα και τέσσερις ομάδες να πήγαιναν πάλι θα είχε παρουσία), έφτασε να διεκδικεί την κορυφή κόντρα σε δύο πολύ καλοδουλεμένες ομάδες και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας φτάνοντας στα ημιτελικά. Στην εξίσωση, δε, μπαίνει ότι ο σύλλογος άλλαξε συνολικά τέσσερις προπονητές, αποτελώντας τον μοναδικό από τους διεκδικητές που είχε τέτοια αστάθεια στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός άρχισε και κατά πάσα πιθανότητα θα τελειώσει τη χρονιά με τον Γιοβάνοβιτς, η ΑΕΚ το ίδιο με τον Αλμέιδα και ο ΠΑΟΚ επίσης με τον Λουτσέσκου.

Σε μία σεζόν με την... πλάτη στον τοίχο, το κλαμπ του Πειραιά εξασφάλισε τουλάχιστον όλα τα οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει σε μία κακή χρονιά. 

Διότι την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε μία εξίσου κακή χρονιά (2017-18), τα πράγματα δεν ήταν τόσο ιδανικά. Τότε με τρεις προπονητές στο ενεργητικό του - και έναν υπηρεσιακό -  τερμάτισε με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κέρδισε μόλις ένα ντέρμπι σε εκείνη την περίοδο (εν αντιθέσει με φέτος που έχει νικήσει δύο, ενώ υπολείπονται ακόμα τρία) και τέλος παραλίγο να χάσει το εισιτήριο για το Champions League από τον Ατρόμητο.