Ο Ρέινα απάντησε για όσα έγιναν στο Κατάρ: Υποτίθεται πως θα έμενε μεταξύ μας…
i

O Τζιοβάνι Ρέινα/©instagram

Ο Ρέινα απάντησε για όσα έγιναν στο Κατάρ: Υποτίθεται πως θα έμενε μεταξύ μας…

Sportal newsroom 10:10 - 13.12.2022

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τζίο Ρέινα από το γεγονός πως διέρρευσε το γεγονός πως έφτασε μια… ανάσα από το να εκδιωχθεί από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο Κατάρ.

Ο εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζίο Ρέινα, έβαλε στο στόχαστρο τον προπονητή των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, σε μια ανάρτηση που έκανε στο Instagram, καθώς διέρρευσε το γεγονός ότι παραλίγο να σταλεί σπίτι του από το Κατάρ και.... σώθηκε για μία ψήφο.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ τερμάτισε πίσω από την Αγγλία στον όμιλο της, αλλά μια νίκη και δύο ισοπαλίες της ήταν αρκετές για να της εξασφαλίσουν μια θέση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, οι άντρες του Μπέρχαλτερ έχασαν με 3-1 από την Ολλανδία στην φάση των «16». Σύμφωνα με το «The Athletic», ο Ρέινα εθεάθη να «περπατάει» κατά τη διάρκεια μιας από τις προπονήσεις της ομάδας του, πριν από τον αγώνα με την Ουαλία.

Η δημοσίευση πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι παίκτες μίλησαν στον Ρέινα και του ζήτησαν να σταματήσει να «κοροϊδεύει». Ο Ρέινα ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές του στους διεθνείς συμπαίκτες του, αλλά ο Μπέρχαλτερ τον έβγαλε στη… φόρα για τα όσα έγιναν.

Η δημοσίευση πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι παίκτες μίλησαν στον Ρέινα και του ζήτησαν να σταματήσει να «κοροϊδεύει». Ο Ρέινα ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές του στους διεθνείς συμπαίκτες του, αλλά ο Μπέρχαλτερ τον έβγαλε στη… φόρα για τα όσα έγιναν.

«Ήλπιζα να μην σχολιάσω θέματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε. «Πιστεύω ότι τα πράγματα που συμβαίνουν σε μια ομάδα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά. Τούτου λεχθέντος, έχουν γίνει δηλώσεις που μειώνουν τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα μου, οπότε νιώθω την ανάγκη να κάνω μια σύντομη δήλωση. Λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο κόουτς Μπέρχαλτερ μου είπε ότι ο ρόλος μου στο τουρνουά θα ήταν πολύ περιορισμένος».

 «Ήμουν συντετριμμένος. Είμαι κάποιος που παίζει με περηφάνια και πάθος. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και πιστεύω στις ικανότητές μου».

«Περίμενα και ήθελα απεγνωσμένα να συνεισφέρω στο παιχνίδι ενός ταλαντούχου γκρουπ καθώς θα προσπαθούσαμε να πετύχουμε κάτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι επίσης πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και αναγνωρίζω πλήρως ότι άφησα τα συναισθήματά μου να με συνεπάρουν και να επηρεάσουν την προπόνηση και τη συμπεριφορά μου για λίγες μέρες, αφού έμαθα για τον περιορισμένο ρόλο μου. Ζήτησα συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου γι’ αυτό και μου είπαν ότι με συγχώρησαν. «Έπειτα, έδιωξα την απογοήτευσή μου και έδωσα ό,τι είχα εντός και εκτός γηπέδου».

«Είμαι απογοητευμένος που συνεχίζεται η κάλυψη αυτού του θέματος (καθώς και ορισμένων άκρως φανταστικών γεγονότων) και εξαιρετικά έκπληκτος που οποιοσδήποτε από το επιτελείο της ανδρικής ομάδας των ΗΠΑ θα συνεισέφερε σε αυτό. Ο προπονητής Μπέρχαλτερ έλεγε πάντα ότι τα ζητήματα που προκύπτουν με την ομάδα θα παραμείνουν «στο σπίτι», ώστε να μπορούμε να επικεντρωθούμε στην ενότητα και την πρόοδο της ομάδας».

«Αγαπώ την ομάδα μου, μου αρέσει να εκπροσωπώ τη χώρα μου και τώρα επικεντρώνομαι μόνο στη βελτίωση ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Ελπίζω ότι στο μέλλον κάθε άτομο που συμμετέχει στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ θα επικεντρώνεται μόνο σε αυτό που είναι προς το συμφέρον της εθνικής ομάδας των ανδρών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026» κατέληξε.